Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dlhý zoznam priestupkov a dvaja ľudia zrazení na priechode. Taká je bilancia šoféra s dvojročným vodičákom
Zdielať na

Dlhý zoznam priestupkov a dvaja ľudia zrazení na priechode. Taká je bilancia šoféra s dvojročným vodičákom

HUMENNÉ / Vodičský preukaz mal iba dva roky a už sa mu podarilo urobiť 11 priestupkov a dvoch ľudí zraziť priamo na priechode. Dvadsaťročný mladík z obce Papín sa teraz za svoje vystrájanie za volantom zodpovedá pred sudcom.

Lukáš smeroval do školy a chcel prejsť po priechode pre chodcov, na ktorom mu ale cestu skrížilo auto. Lukáš tvrdí, že na priechod vošiel po zasvietení zelenej, skončil v nemocnici.

Vodič sa bránil, že pre ostré slnko chodca nevidel. Štyri mesiace pred touto zrážkou mal kolíziu tiež, rovnako na priechode. Zrazil 28-ročnú Lenku. Podľa obžaloby ju viezol na kapote auta, až kým nezastavil. Súd ho z ublíženia na zdraví uznal vinným. "Súd určuje skúšobnú dobu na jeden rok a šesť mesiacov. Súd ukladá obvinenému trest zákazu činnosti spočívajúci v zákaze viesť motorové vozidlá všetkých skupín na päť rokov," uviedol samosudca Okresného súdu v Humennom Vladimír Varga.

Voči verdiktu sa zástupca vodiča odvolal. Rozhodnutie prvostupňového súdu teda právoplatné nie je a mladý muž je naďalej držiteľom vodičského oprávnenia. Mladík pritom za sebou má nelichotivú bilanciu. Okrem dvoch zrazených na priechode sa mu za dva roka od získania vodičáku podľa slov prokurátora podarilo urobiť až 11 dopravných priestupkov.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy