Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zažaloval ho za vtip, v ktorom sa našiel. Súd mal pre vtipkára pochopenie
Zdielať na

Zažaloval ho za vtip, v ktorom sa našiel. Súd mal pre vtipkára pochopenie

PARTIZÁNSKE / V Partizánskom sa pred časom odohral kuriózny prípad. František Gregor napísal na sociálnu sieť vtip, ktorého obsah urazil jeho známeho. Ten tvrdí, že mu znepríjemnil život. Žalovaný muž však tvrdí, že nikoho konkrétneho poškodiť nechcel. Vo vtipe spomína iba dve krstné mená a jednu kozu. V stredu padol konečný verdikt.

"Ako zistíme, že prihriatemu Mirkovi zdochla koza? Jeho priateľ Jožko má vyťahané uši," tak znel vtip Františka Gregora, ktorý zverejnil na sociálnej sieti. Podľa jeho slov ani len netušil, čo sa začne diať.

Na krku mal najskôr trestné oznámenie, prípadom sa zaoberala prokuratúra a pre vtip skončil nakoniec na súde. Ozval sa totiž Jozef, ktorého mal uraziť. "My tvrdíme to, že na základe tých vecí, ktoré boli napísané, sa dá identifikovať osoba žalobcu," povedal obhajca žalobcu, Róbert Pietrik.

"Spôsobuje to traumu mne aj môjmu okoliu. Všade, kde prídem mi hovoria, čo, ty intímny priateľ, no čo, prihriaty, kde máš tie vyťahané uši," hovorí o nepríjemnostiach žalobca Jozef. Na súde vyhlásil, že zo strany autora vtipu išlo o cielený útok. "Jasné, že to myslel na nás, kto sa nad tým vtipom zamyslí vie, že je to o nás," tvrdí Jozef.

Na súde vypovedal aj svedok Miroslav. Muž, ktorého podľa jeho slov vtip urazil tiež. "Tento vtip považujem za dehonestujúci, dehonestuje Jozefovu osobu aj moju," povedal svedok Miroslav.

Muž, ktorého vtip urazil, žiadal, aby sa mu jeho autor ospravedlnil. Sudca sa ale s prípadom vysporiadal veľmi rýchlo. Žalobu zamietol. "Súd žalobu zamieta, žalovanému sa proti žalobcovi náhrada trov nepriznáva. Nie sú tam identifikačné znaky, ktorými sám o sebe tento vtip môže byť považovaný za porušujúci osobnostné práva, konkrétne žalobcu," vyriekol sudca.

"To bolo jasné od začiatku, to sú chorobné konšpirácie žalobcu, ktorý si vtip vtiahol na seba a nevedel sa s tým vysporiadať," myslí si obžalovaný Gregor. To, či sa žalobca voči rozsudku odvolá na krajský súd, ešte zváži. Pán Gregor však chce v písaní vtipov pokračovať. "Vtipy budem písať ďalej, ale dám si pozor, ale asi vyselektujem nejakých ľudí," uzavrel František Gregor. 

Pozrite si súvisiacu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy