Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Odmietol dychovú skúšku a unikal policajtom. Obvinený prokurátor je aj tak stíhaný na slobode
Zdielať na

Odmietol dychovú skúšku a unikal policajtom. Obvinený prokurátor je aj tak stíhaný na slobode

DOLNÝ KUBÍN / Obvinenému prokurátorovi z Prievidze, sa v priebehu veľkonočných sviatkov zrejme zmenil život. Pri policajnej kontrole na Orave ako vodič odmietol dychovú skúšku a dokonca aj údajne unikal policajtom. Napriek tomu je stíhaný na slobode, čo sa dozorujúcemu prokurátorovi nepozdáva a tak podal sťažnosť.

Zo štvrtka na piatok v chatovej oblasti na Orave potrápil hliadku polície 4-ročný prokurátor. Dokonca vraj došlo aj k naháňačke. Nasledovne sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a rovnako ako lekárske vyšetrenie. Obvinenému vodičovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden rok. V pondelok prebiehal súd o vzatí do väzby. 

"Okresný prokurátor v Dolnom Kubíne podal návrh na vzatie do väzby Marka, obvineného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, dôvodom podania návrhu bola obava, že obvinený ujde, alebo sa bude skrývať, nakoľko sa pokúsil policajtom ujsť," uviedol hovorca krajskej prokuratúry, Mila Cisárik. Sudca však prokurátorovi nevyhovel. Dôvodom boli neopodstatnené odôvodnenia z obavy, že by sa obvinený mohol snažiť utiecť. 

"Okresný prokurátor podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Žiline," informuje Cisárik. Prokurátor musí byť človek bezúhonný, dohliada na to, ako zákon dodržiavajú ostatní. Je teda otázne ako to dopadne s prievidzkým prokurátorom. Podľa informácii TV JOJ je momentálne na  PN. Pri dokázaní viny ale pravdepodobne vo svojej funkcii skončí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy