Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Išiel prirýchlo a dostal šmyk. Môže ďakovať, že neskončil vo vode, hasičom ale problémy narobil
Zdielať na

Išiel prirýchlo a dostal šmyk. Môže ďakovať, že neskončil vo vode, hasičom ale problémy narobil

POVAŽSKÝ CHLMEC / Popoludní museli žilinskí hasiči zasahovať na Hričovskej priehrade. Po dopravnej nehode, ktorá sa stala pri mestskej časti Považský Chlmec do Váhu unikol motorový olej. Škvrna, ktorá sa na hladine objavila, mala takmer 100 štvorcových metrov. Na miesto tak hasiči vyrazili aj so špeciálnym autom na odstraňovanie ekologických havárií.

"Práve bolo po daždi, mokro. Išiel som rýchlejšie, ako sa hodilo," priznáva vodič Tomáš, ktorý smeroval do Martina za manželkou. Mal obrovské šťastie, že ho po náraze do zvodidiel odhodilo späť na cestu a neskončil vo vode.Stačilo málo a jeho auto by skutočne plávalo v Hričovskej priehrade. To si ale Tomáš uvedomil až neskôr. Keď jeho auto narazilo do zvodidiel. Našťastie sa nezranil.

"Ja som tú vodu ani nevidel. Cez ten dym v aute som ani nevedel kam vlastne letím," priznáva. Vo vode ale skončil olejový filter. Na hladine len dva metre od brehu sa objavila olejová škvrna. Hasiči museli na vodu v člnoch. Pomocou sorbčného hada kvapalinu zachytili a pozbierali. "Ja som našťastie v poriadku. Odniesli si to iba plechy," dodáva vodič.

Náročnejší prípad riešili hasiči pri ropnej škvrne na rybníku, ktorá sa ťahala až vyše 200 metrov:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy