Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Chceli vykradnúť bankomat a napadlo im, že si pomôžu plynom. Množstvo neodhadli
Zdielať na

Chceli vykradnúť bankomat a napadlo im, že si pomôžu plynom. Množstvo neodhadli

DUNAJSKÁ STREDA / Zlodeji v sobotu nadránom vyhodili do vzduchu bankomat v obci Okoč v Dunajskostredskom okrese. Na budove a bankomate spôsobili škody vo výške približne 38 tisíc EUR. Pravdepodobne neodhadli množstvo zatiaľ neznámeho plynu, ktorý použili na detonáciu, keďže peniaze začali horieť. Zároveň ohrozili celú dedinu. K explózii došlo v tesnej blízkosti plynovej prípojky.

Čo sa stalo si všimli obyvatelia už ráno: "Chcel som si vybrať peniaze a vidím, že je to zničené," potvrdil miestny obyvateľ. Po tretej nadránom v Okoči zaznel obrovský výbuch. Bankomat v budove stojacej pri hlavnej ceste sa ocitol v plameňoch.

V obecnej nehnuteľnosti sídlila pred časom pobočka banky. Po jej zrušení zostal už len zabudovaný bankomat. Ten si vyhliadli zlodeji, ktorí sa ho snažili odpáliť pomocou plynu. Dávku zrejme zle odhadli, pretože prístroj detonácia rozmetala do vzdialenosti 20 metrov, samotný displej zariadenia skončil na ceste.

Starosta obce Okoč Ladislav Polák tvrdí, že v budove mala byť už dlhšie knižnica: "My sme tam chceli nainštalovať novú obecnú knižnicu, ale našťastie sme ešte nezačali sťahovať knihy."

Ako prví na miesto výbuchu prišli SBS-kári, ktorí strážia budovu, vzápätí dorazili veľkomederskí hasiči. "Dostali sme oznámenie, že horí bankomat v obci Okoč. Po príchode na miesto bolo zistené, že konkrétne horí bankomat vo vnútri, v telese bankomatu bol ešte požiar. Tento požiar bol našimi príslušníkmi uhasený ručnými hasiacimi prístrojmi," potvrdil Tibor Čandal, riaditeľ HaZZ v Dunajskej Strede.

Či zlodeji stihli ukradnúť nejaké peniaze, sa zatiaľ banka nevyjadrila, avšak po rozsiahlej explózii bankovky vo vnútri bankomatu začali horieť. Navyše nie je vylúčené, že samotná detonácia zranila aj páchateľov. "Tí, ktorí bývajú blízko, počuli výbuch, ale nešli na von ulicu, spali, výbuch bol skutočne veľký," tvrdí obyvateľ. "Videli sme len, že blikajú tie autá, to bolo všetko," priznáva obyvateľka.

Hasiči sa na miesto vrátili aj po druhýkrát, po tom, ako polícia zaistila stopy pred budovou. "Technická pomoc spočívala v odpratávaní následkov tohto požiaru," priznáva Čandal. Podľa starostu obce je budova veľmi poškodená: "Budova vyzerá veľmi strašne, máme tam prasknuté steny, padnutý strop, vlastne mali sme tam novú podlahu, všetko vyhorelo a máme tam obrovskú škodu."

Po páchateľoch podľa Márie Linkešovej, ktorá je hovorkyňou KR PZ v Trnave, už pátrajú: " Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre trestné činy všeobecného ohrozenia, poškodzovania cudzej veci a krádeže vlámaním. Polícia zároveň žiada prípadných svedkov, ktorí si všimli akýkoľvek podozrivý pohyb osôb alebo vozidiel po obci Okoč, aby kontaktovali políciu na bezplatnom čísle 158."

Aj v Prešove polícia riešila zlodejov, ktorí chceli vykradnúť bankomat, pozrite sa, čo s ním urobili:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy