Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Kysučania zmlátili iného vodiča, pretože ich predbiehal na ceste. Sudkyňa rozhodla o ich vzatí do väzby
Zdielať na

Kysučania zmlátili iného vodiča, pretože ich predbiehal na ceste. Sudkyňa rozhodla o ich vzatí do väzby

ŽILINA / Petra zmlátili otec so synom, a to len pre obmedzujúci manéver na ceste. Agresvita s akou muži útočili prekvapila aj vyšetrovateľov. Obaja útočníci sú predbežne v policajnej cele.

Marián (51) bol už v minulosti stíhaný za ublíženie na zdraví a výtržníctvo. Agresia s akou napadli Petra prekvapila nielen vyšetrovateľov, ale aj generálnu prokuratúru."Generálna prokuratúra zachytila v médiách informáciu a bezodkladne kontaktovala krajskú prokurátorku v Žiline, aby prijala zákonné opatrenia a vyvodila trestnoprávnu zodpovednosť voči tomuto bezprecedentnému násilnému konaniu," uviedla Andrea Predajňová, hovorkyňa generálnej prokuratúry.

Napadnutý Peter smeroval do Oškerdy na zápas, pri spájaní pruhov obmedzil tmavý Volkswagen. "Ja som bol len na jeho úrovni a on začal po mne vytrubovať," opísal udalosti Peter.

Pri odbočke do Vrania ho zľava obehli. Spolujazdec sa počas jazdy z auta vyklonil. "Ukazoval mi, že ma podreže," povedal napadnutý. Peter pokračoval v ceste a zastavil v Oškerde. Nepredpokladal, že bude nasledovať zo strany otca a syna brutálny útok. "Spolujazdec vyskočil a vytiahol zbraň na mňa," uviedol Peter. Z pištole zaznel aj výstrel."Keď som počul aj stlačenie spúšte, zistil som, že sa mu asi zasekla zbraň alebo neviem, čo sa stalo," povedal napadnutý. Petrovi sa podarilo mladšieho útočníka odstrčiť. "Spadol som na zem, vtedy si zobral kameň a rozbil mi hlavu. Mám 12 štichov," dodal Peter.

Kysučanov polícia obvinila. "Zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva," uviedol Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Právna kvalifikácia skutku sa ale ešte môže zmeniť. "Na základe lekárskej správy z ošetrenia poškodeného, bolo konanie obvinených kvalifikované ako pokus o ublíženie na zdraví. Do konania bude pribraný znalec z odboru zdravotníctva a na základe výsledkov znaleckého dokazovania môže byť konanie prekvalifikované," povedal Milan Cisarik, hovorca KP Žilina.

Krátko po 16:00 hodine rozhodovala sudkyňa okresného súdu o tom, či budú Kysučania stíhaní na slobode alebo pôjdu do vyšetrovacej väzby. "Sudkyňa pre prípravné konanie Okresného súdu v Žiline rozhodla o vzatí obidvoch obvinených do väzby. Dôvodom väzby je obava z pokračovania v trestnej činnosti." uviedol Milan Cisarik hovorca KP Žilina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy