Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodičku postrelili a dokopali. Bývalí policajti sa postavili pred súd už druhýkrát
Zdielať na

Vodičku postrelili a dokopali. Bývalí policajti sa postavili pred súd už druhýkrát

TRNAVA / Policajti, ktorí brutálne dokopali len 22-ročnú postrelenú vodičku Michaelu, sa postavili pred súd už druhýkrát. Očakávaný rozsudok ale zmarila jedna svedkyňa. K incidentu došlo predvlani v lete a dôkazom je aj videozáznam, ktorý sa dostal na verejnosť.

Vodička Michaela nebezpečne unikala z Trnavy do obce Madunice. Prešla približne 20 kilometrov a zaznelo 32 výstrelov. Dve rany zasiahli aj jej spolujazdkyňu Ninu, ktorá prišla na súd vypovedať ako svedok. Nešťastný otec postrelenej konanie troch policajtov tvrdo odsúdil. "Už predtým ako došiel k autu, tak videl, že sa zamkli. A vystrieľal na ne 3 zásobníky. To je trošku moc," uviedol otec Niny.

Výsledkom spornej naháňačky boli dve postrelené dievčatá a surový zásah bývalých členov pohotovostnej motorizovanej jednotky (PMJ). Všetci traja dostali krátko po incidente výpoveď. Nina sedela na zadnom sedadle za vodičkou Michaelou. Tá dostala ranu do ucha a do hrude, a Nina do pleca a do chrbta. "Nebudem sa k tomu vyjadrovať," povedala Nina, ktorá už nechce na incident spomínať.

"Keby tam boli nejakí mafiáni, alebo že by opätovali paľbu, alebo že by nevedel, že tam sú tínedžerky. Ale boli tam tínedžerky a on ich videl, cez to okienko," uviedol Ninin otec. V aute sedeli okrem vodičky, ďalšie tri dievčatá. Svedkyňa Nina na súde uviedla, že jazda počas úteku, bola veľmi rozhádzaná, a že všetky na Michaelu kričali, aby zastala. Vodička ale veľkou rýchlosťou, pod vplyvom drog, išla ďalej. Dostala už podmienku za zločin útoku na verejného činiteľa. Svoje konanie oľutovala.

"Prebudila som sa až po troch dňoch v nemocnici. Mala som všade modriny, zlomené dve rebrá a asi mierny otras," opísala situáciu po naháňačke vodička Michaela. To, že išlo o neprimeraný zásah vyhodnotil nadriadený dotknutých troch ex-policajtov, po vzhliadnutí videa. On sám posunul prípad na Inšpekciu rezortu vnútra. Uviedol to aj na súde. "Keby bol adekvátny, tak by ho nevyhodnotil nadriadený ako neopodstatnený zákrok," povedal Štefan Kočan, obhájca obžalovan Obžalovaní muži Ján, Peter a Jaro argumentovali tým, že boli pod veľkým stresom a emocionálnym rozpoložením. "Ďakujeme, nechceme sa vyjadrovať," povedali obžalovaní.

Ex-policajtom hrozí až 10-ročné väzenie. Jeden z nich, konkrétne Jaroslav, má poľahčujúcu okolnosť, k skutku sa naposledy priznal. Ostatní dvaja uviedli, že sa cítia nevinní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy