Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič predbehol iné auto. Jeho posádka ho za to dobila, vytiahli aj zbraň
Zdielať na

Vodič predbehol iné auto. Jeho posádka ho za to dobila, vytiahli aj zbraň

ŽILINA / To, čo prežil Peter zo Žiliny by asi nechcel zažiť nikto. Dvaja Kysučania ho zmlátili do krvi len pre to, že ich predbehol na ceste. Petrove auto začali Kysučania prenasledovať. Zastavil a chcel si incident vysvetliť, ale nedostal šancu. Rozbili mu hlavu a dokonca na neho vytiahli aj zbraň. Upozorňujeme, že zábery v reportáži nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Kamera v Petrovom aute zachytila celý priebeh incidentu, ale aj brutálnej bitky. Peter za Budatínom obehol tmavý Volkswagen. Manéver sa ale posádke auta nepozdával a začali ho prenasledovať. "Vraveli, že ma zabijú, že ma dobijú, ja som mal vážne strach o svoj život," hovorí napadnutý Peter. Peter priznáva, že posádku auta mohol obmedziť, no útok voči nemu považuje za neadekvátny. 

V Oškerde zastavil a z  auta vystúpil, no na vysvetľovanie mu otec so synom nedali najmenšiu šancu. "V tom momente sa proti mne rozbehol, kopačka na mňa aj päsť," opisuje útok Peter.

Keď na Petra vytiahli zbraň, v duchu sa lúčil so životom. "Ja som si myslel, že som mŕtvy, nevedel som, či je to falošná alebo aká zbraň," povedal Peter.  Žilinčanovi jeden z útočníkov kameňom rozbil hlavu, má 12 stehov.

Petrovi sa predsa len nakoniec podarilo ujsť a útočníci už sedia v policajnej cele. Sú obvinení z ublíženia na zdraví. "Obvineným mužom hrozí 10 rokov väzenia," vyjadril sa Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Peter si kladie otázku: "Keby tam bol niekto slabšej postavy, alebo žena, čo by sa stalo, zabili by ich"?

Pozrite si archívnu reportáž o inom bitkárskom útoku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy