Zatiahnuté, dážď
15°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dôchodkyni ukradli veľkonočné vajíčka, vraj ich potrebovali kvôli zdravotným problémom
Zdielať na

Dôchodkyni ukradli veľkonočné vajíčka, vraj ich potrebovali kvôli zdravotným problémom

MEDZILABORCE / Za krádež veľkonočných vajíčok im hrozí väzenie. Aktéri z Medzilaboriec ukradli čokoládové dobroty 76-ročnej žene z Habury. Jeden z nich však tvrdí, že na to mali vážny zdravotný dôvod.

Bolo to skoro ráno, keď babička vychádzala z obchodu. Tašku si položila na zem, no po chvíli bol jej nákup preč. Podľa polície sa o to postarali 38-ročný Marek a 29-ročný Peter. "Asi ich chceli predať, aby mali na víno," tvrdí susedka okradnutej ženy Emília.

Možno si mysleli, že v tašku budú nejaké vzácnosti, no 76-ročná žena nakúpila iba veľkonočné vajíčka. Aj tie však dvojica mužov dokázala využiť. "V taške bolo 6ks veľkonočných kraslíc a 4ks veľkonočných balíkov. Okradnutej žene vznikla škoda 9,48€," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

Babkin nákup dvojica predala za tri eurá a Marek tvrdí, že ich k tomu donútili zdravotné dôvody. "To nebola krádež, on to našiel. Tak si išiel kúpiť víno, lebo má epilepsiu a to mu na to pomôže," povedal podgurážený páchateľ priestupku Marek.

29-ročného muža môže tento skutok dostať za mreže. Policajti ho obvinili z trestného činu krádeže. "Mladší z mužov bol totiž za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý uložením blokovej pokuty, teda sa takého konania teraz dopustil opakovane," dodáva Džobanik.

V prípade dokázania viny mu tak hrozí až dvojročné väzenie. Aj bez toho sa však teraz dostal za mreže. "On teraz nešiel sedieť, on dostal podmienku. To zato išiel do basy," povedal synovec obvineného muža Milan.

V prípade 38-ročného Mareka ide o priestupok proti majetku.

Do poriadnych problémov sa dostal aj zlodej, ktorý sa ulakomil na špeciálne upravené auto, ktoré každý spozná na prvý pohľad, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy