Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Počas protestu niekto vypol verejné osvetlenie
Zdielať na

Počas protestu niekto vypol verejné osvetlenie

HUMENNÉ / Skandovali a demonštrovali a odrazu bola na Námestí slobody tma. Ľudí ale ani to neodradilo v proteste Za slušné Slovensko. Polícia už prípad vyšetruje.

Verejné osvetlenie vyplo práve počas zhromaždenia na Námestí slobody krátko po šiestej večer. Informáciu mestskí policajti posunuli technickým službám.

Aj napriek dažďu sem prišlo podľa odhadov viac ako 500 ľudí. Zastúpené boli všetky generácie. Účastník zhromaždenia s menom Vladimír rozčarovane tvrdí, že to nebol jeho prvý protest: "Pred trištvrte rokom sme boli na pochode v PO a v KE. A sa nič neriešilo. To trebalo dvoch ľudí zabiť? Aby sa dačo riešilo? Vtedy bolo málo toho, koľko ľudí bolo v uliciach?"

Pán Jozef prišiel zo Spišskej Novej Vsi. K účasti ho motivoval syn, ktorý mu povedal: "Oco, čo robíte vy preto, aby ste nám nenechali tie sra*ky, ktoré sú tu teraz? My chceme žiť v lepšej krajine. Syn má 20 rokov."

Po polhodine od začiatku zhromaždenia však nečakane lampy zhasli. Ani to však ľudí neodradilo. Pozrite sa, námestie osvetľovali iba výklady obchodov a ľudia si svietili mobilmi. "Neznáma osoba nezistených spôsobom otvorila skrinku verejného osvetlenia umiestnenú pri verejných WC, zabezpečenú špeciálnym kľúčom pracovníkov TS Humenné a vypla verejné osvetlenie - lampy na Námestí slobody v Humennom," tvrdí hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

V meste Humenné došlo od začiatku roka 2018 už trikrát k úmyselnému mechanickému poškodeniu rozvádzačov verejného osvetlenia. Toto zámerné poškodenie rozvádzačov bolo vždy v našom meste len v čase konania spoločenských a športových podujatí, ktoré organizovalo aj Mesto Humenné.

Počas výpadku bola atmosféra na námestí pokojná. K žiadnym incidentom nedošlo. Dav sa potom už za svetla lámp vydal skandujúc cez celé námestie. "Pracovníci TS Humenné túto závadu odstránili do 30 minút. Uvedeným činom nevzniklo žiadne poškodenie, ani škoda na majetku," potvrdil Džobanik.

Prípad prešetrujú humenskí policajti ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu.

Technické služby Humenné tvrdia, že sa takýto incident nestal v tomto roku prvýkrát, riaditeľ Milan Kuruc to upresnil v nasledujúcom stanovisku: "V meste Humenné došlo od začiatku roka 2018 už trikrát k úmyselnému mechanickému poškodeniu rozvádzačov verejného osvetlenia. Pracovníkom Technických služieb sa tento piatok podarilo poruchu odstrániť do 20 minút. Myslíme si, že toto zámerné poškodenie rozvádzačov bolo vždy v našom meste len v čase konania spoločenských a športových podujatí, ktoré organizovalo aj Mesto Humenné a zišli sa na nich stovky ľudí. Ako riaditeľ Technickýchslužieb mesta Humenné som podal trestné oznámenie na políciu, aby tieto prípady vyšetrila. Takéto incidenty môžu vrhať zlé svetlo na Technické služby mesta Humenné a nevylučujeme ani to, že môžu mať súvis s blížiacimi sa komunálnymi voľbami."

Takto vyzerali zhromaždenia v Bratislave a Košiciach:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy