Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hazardéra za volantom už hľadá polícia
Zdielať na

Hazardéra za volantom už hľadá polícia

PRIEVIDZA / Pozrite si video, ktoré nasnímal vodič na ceste medzi Handlovou a Prievidzou. Jazdil pred ním muž, ktorý sa nedá pomenovať inak ako kaskadér, či hazardér. A to preto, že sa takmer čelne zrazil so sanitkou. Vyhol sa jej v poslednej chvíli. Týmto prípadom sa už zaoberajú policajti.

Vodič osobného auta začal predbiehať v úseku medzi Prievidzou a Handlovou. Zrazu prešiel cez dvojitú plnú čiaru do protismeru. V tom sa priamo pred ním objavila sanitka. Osobné auto sa jej vyhlo v poslednej chvíli. Od zrážky ich delili milimetre. Vodič golfu potom pokojne pokračoval v jazde. Video však už majú k dispozícii prievidzskí dopravní policajti. Podľa nich vodič porušil množstvo predpisov a svojou jazdou ohrozil ostatných.

"V neprehľadnej zákrute prešiel vodič do protismeru, kde ohrozil protiidúce vozidlo, v tomto prípade sanitku, " potvrdila Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne.  Milan Holéci, ktorý je znalcom z odboru cestnej dopravy dodáva: "na tomto úseku je veľká hustota a je to tam zvláštna zákruta, neprehľadná. Takýto manéver bol vysoko rizikový."

Podľa odborníka bolo šťastím to, že cesta je v týchto miestach dostatočne široká, inak: "tam stačí málo, auto dostane balans, a hromadná dopravná nehoda je na svete," vysvetľuje Holéci.

Zábery z hazardnej situácie už majú v rukách prievidzskí dopravní policajti. Aj podľa nich stačilo málo a došlo by k tragédii. "Vodič golfu spáchal niekoľko dopravných priestupkov. Závažným spôsobom ohrozil bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky," upresňuje Antalová. Podľa Holéciho sa situácia mohla skončiť aj tragicky: "Mal sa tam kde vyhnúť, ale mohla tam vzniknúť taká mela, že to mohlo dopadnúť aj stratami na životoch."

V zákrute, v ktorej vodič riskantne predbiehal, došlo v minulosti k mnohých vážnym dopravným nehodám. Príčiny kolízií boli takmer vo všetkých prípadoch rovnaké – rýchla jazda a precenenie svojich schopností. Vodičovi ktorí tu takto riskoval naposledy hrozí, že zostane bez vodičského preukazu a pridajú mu aj mastnú pokutu. "V správnom konaní na odbore dopravného inšpektorátu tomuto vodičovi hrozí zákaz činnosti do dvoch rokov a pokuta 300 eur."

Šoférov, ktorí jazdia nebezpečne je pomerne dosť, jeden z nich takto zdemoloval auto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy