Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dieťa (1) spadlo do bazéna, je v kritickom stave
Zdielať na

Dieťa (1) spadlo do bazéna, je v kritickom stave

Archívna reportáž

VEĽKÉ HOŠTICE / K tragédii prišlo v utorok večer na záhrade rodinného domu. Len 1,5-ročný chlapec spadol v nestráženej chvíli do bazéna a začal sa topiť. Ako prvá ho našla jeho matka.

Matka v čase nehody práve pracovala na záhrade v obci Veľké Hoštice neďaleko českej Opavy, píše portál idnes.cz. Že jej syn zmizol z dohľadu si všimla ako prvá. "Privolala otca dieťaťa, chlapca vytiahli a začali ho oživovať," povedal policajný hovorca René Černohorský. Po príchode záchranári konštatovali zastavenie dýchania aj krvného obehu a chlapca pol hodinu oživovali. "Chlapca zaintubovali a pripojili na prístrojovú ventiláciu, posádka zaistila vstup do kostnej drene a začali podávať lieky. Srdcovú činnosť pacienta obnovili po vyše polhodine," vyjadril sa Lukáš Humpl, krajský hovorca záchranárov.

Pre chlapca prišiel vrtuľník, jeho stav po prevoze do nemocnice ostáva kritický. Polícia bude preverovať, či v danom prípade nedošlo k prečinu ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. Záchranári varujú: "Malé deti je nevyhnutné mať pod nepretržitou vizuálnou kontrolou, pretože aj chvíľka nepozornosti môže viesť k tragickým následkom".

Pozrite si archívne reportáže o tragických prípadoch utopených detí:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy