Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalšie podvodnícke telefonáty. Muž si pýta súkromné informácie
Zdielať na

Ďalšie podvodnícke telefonáty. Muž si pýta súkromné informácie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia zverejnila na svojej sociálnej sieti varovanie pred ďalšími podvodníckymi telefonátmi. Zatiaľ nie je jasné, či pripraví príjemcu telefonátu o peniaze aj samotné zdvihnutie, resp. zavolanie naspäť. Podozrivé je primárne správanie muža, ktorý sa ozve na druhej strane linky.

Polícia na Facebooku píše, že v posledných dňoch sa na ňu viacerí ľudia obrátili priamo na sociálnej siete s tým, že im volá číslo začínajúce na "0971". Po zdvihnutí mužský hlas nepovie svoje meno a žiada súkromné informácie pod zámienkou, že mu volaný oškrel auto, že je bytový technik, vykonáva odpočty a podobne. Polícia odporúča na hovory z tohto čísla nereagovať. Ak vám číslo s predvoľbou 0971 zavolá a hlas na druhej strane linky si bude pýtať akékoľvek súkromné údaje, treba o tom informovať svojho operátora.

V žiadnom prípade na toto číslo nevolajte späť. Ak to model telefónu dovoľuje, dané číslo si zablokujte. Ak sa už stalo, že ste pre kontakt s týmto číslom prišli o peniaze, prípadne sa vám mužský hlas vyhrážal, polícia odporúča ísť na najbližšiu policajnú stanicu v okolí bydliska alebo volať číslo 158.

Pozrite si archívne reportáže o podobných prípadoch podvodov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy