Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Z pokuty za státie v zákaze sa vyvinula policajná naháňačka. Vodič spôsobil škody za 4 500 eur
Zdielať na

Z pokuty za státie v zákaze sa vyvinula policajná naháňačka. Vodič spôsobil škody za 4 500 eur

KOŠICE / Arogantný vodič nereagoval na výstražné znamenia, policajtom unikal niekoľko kilometrov. Policajti sa ho snažili zablokovať, ale vodičovi sa podarilo ujsť.

Incident sa začal na Moldavskej ceste, kde automobil značky Citroen stál na zákaze zastavenia. Počas prejednávania priestupku bol údajne vodič arogantný a odmietal zaplatiť pokutu. Nasledovne z miesta incidentu ušiel a hneď na prvej križovatke prešiel na červenú. "Policajné hliadky prenasledovali unikajúce vozidlo a snažili sa ho so svojim služobným motorovým vozidlom zablokovať. Vodič na výzvy polície nereagoval, prešiel s vozidlom cez obrubníky a deliaci ostrovček. Narazil do dopravnej značky a ďalej unikal s vozidlom smerom k amfiteátru," opísala udalosti Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ, Košice. 

Mladý vodič jazdil v protismere, nerešpektoval svetelné zariadenia a na viacerých miestach dokonca narazil do dopravných dosiek. "V ďalšom pokuse o zastavenie vodič na opakovanú výzvu nereagoval, pričom narazil do policajného auta," dodala hovorkyňa KR PZ, Košice. Vodič prešiel ešte niekoľko kilometrov centrom mesta. Policajné hliadky ho zadržali na Tomášikovej ulici. Mladý šofér kládol odpor, a tak policajti použili donucovacie prostriedky. "Vodič bol následne prevezený na policajné oddelenie, kde sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom," uviedla Lenka Ivanová.

Vodič podľa polície spôsobil svojou bezohľadnou jazdou škody za 4500 eur a bol mu odobraný vodičský preukaz. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Vodičovi hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov," dodala hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy