Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Syn dobil do bezvedomia svoju mamu na vozíčku. Mal sa o ňu pritom starať
Zdielať na

Syn dobil do bezvedomia svoju mamu na vozíčku. Mal sa o ňu pritom starať

Archívna reportáž

JIRKOV / Muž brutálne dobil svoju 81-ročnú matku pripútanú na invalidný vozík. Žena je po útoku v ohrození života. Jej syn bol pri útoku výrazne pod vplyvom alkoholu.

Kriminalisti obvinili z pokusu o vraždu 59-ročného muža, ktorý podľa vyšetrovateľa brutálne dobil vlastnú, 81-ročnú, matku. Žena je po útoku vo veľmi vážnom stave. "Ženu sme odvážali s veľmi ťažkými poraneniami a v bezvedomí na anestéziologicko-resuscitačné oddelenie," vyjadril sa pre portál idnes.cz hovorca krajskej záchranky Prokop Voleník. Žena ležala zakrvavená na chodbe, podľa susedov sa zdalo, že to neprežije. Práve oni potom, čo ju počuli kričať, zavolali záchranárov.

Žena k sebe vzala syna, aby sa o ňu staral. Bola dlhodobo pripútaná na invalidný vozík a bola odkázaná na pomoc druhých. K hádkam ale dochádzalo podľa susedov často, jej syn mal holdovať alkoholu, na ktorý míňal aj jej peniaze a matka mu to vyčítala. Alkohol zohral rolu aj pri útoku. "Nadýchal takmer tri promile," povedala krajská policajná hovorkyňa Alena Bartošová. K vyšetrovaniu prizvali aj znalca zo zdravotníctva. Muža krátko po čine zadržali, v prípade preukázania viny mu hrozí až 18 rokov za mrežami.

Pozrite si archívne reportáže o iných podobných prípadoch útokov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy