Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Spis muža obvineného z dobitia manželky a jej predhodenia levovi už má na stole prokurátor
Zdielať na

Spis muža obvineného z dobitia manželky a jej predhodenia levovi už má na stole prokurátor

DUNAJSKÁ STREDA / O polnoci sa dostal spis o dobitej žene, ktorá skončila v klietke s levom, na prokuratúru a tá spracovala návrh na väzbu. Na ženu vo vlastnom dome zaútočil jej manžel a nevlastný syn. Leží v nemocnici v Dunajskej Strede. Obaja obvinení čakajú v policajnej cele na rozhodnutie sudcu.

K prípadu útoku na manželku Lehela H. na statku v mestskej časti Dunajskej Stredy „Čótfa“, ktorú ako prvý zverejnil internetový portál parameter.sk, sa po troch dňoch vyjadrila aj polícia. "Oboch mužov vyšetrovateľ obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu nebezpečného vyhrážania, ktorého sa dopustili na 42-ročnej žene," povedala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ NR.

Obvinení sú od nedele po tom, ako ťažko zranená manželka prišla ráno pešo na políciu podať oznámenie. Keďže Lehel H. mal blízko k dunajskostredskej mafii a netají sa tým, že osobne zastrelil Ľudovíta Sátora, bossa tamojšieho podsvetia, museli ísť policajti na istotu. Do pondelka sa čakalo na príkaz sudcu na domovú prehliadku a aj zadržanie podozrivých otca a syna.

Obzvlášť brutálnym spôsobom dobitú 42-ročnú Ivetu po prevoze do nemocnice strážila polícia. "Už sa to stalo viackrát, bolo tak, že sa rozvedú, potom to stiahla, bolo aj také, že sa jej tu modlikal, aby ho nenechala," hovorí matka dobitej ženy. Po bitke tentoraz zašli ešte ďalej, manželka skončila v klietke 200 kilogramového leva, ktorého Lehel chová v dome od mala. Až na protest dcéry zranenú ženu odviezli pred dom rodičov. "Tie zranenia jej nespôsobil ten lev, dali ju do klietky a ten si k nej ľahol, aby ju chránil," hovorí matka dobitej ženy.

Obvinený Lehel H. mal v minulosti fyzicky napádať aj svoju predchádzajúcu manželku, súd napriek tomu rozhodol, že ich štyri spoločné deti zverí do opatery jemu. Bývalej manželke sa roky nepodarilo získať deti späť do svojej opatery. Jeden z ich synov je teraz obvinený, spolu s otcom.

Obaja obvinení muži sa v najbližších hodinách postavia pred súd v Dunajskej Strede. "Vyšetrovateľ spracoval podnet na ich väzobné stíhanie, ktorý prokurátor už akceptoval," povedala Martina Kredatusová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy