Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Obvinený z brutálnej bitky a vraždy bezdomovca stál pred súdom. Svedectvá hovoria proti nemu
Zdielať na

Obvinený z brutálnej bitky a vraždy bezdomovca stál pred súdom. Svedectvá hovoria proti nemu

PREŠOV / V prípade smrti 54-ročného bezdomovca zo Sniny dnes na súde vypovedali svedkovia. Michal bez domova prišiel o život po brutálnej bitke. Z jeho smrti boli obvinení dvaja mladíci. Jeden z nich už ale spáchal za mrežami samovraždu.

"Pravú nohu položil na hlavu Michala a držal mu ju pod vodou. Potom mu ju nadvihol a zase stlačil hlavu pod vodu. Takto urobil trikrát, keď už Michal ostal tvárou ležať nehybne vo vode," opísal vraždu prokurátor. Tak sa skončil život 54-ročného Michala, bezdomovca zo Sniny. Ten bol dokopaný a dobitý palicami a následne surovo utopený.Obžalovaný mladík už sedí na lavici obžalovaných sám. Jeho komplic, ktorý mu mal pri ohavnom čine pomáhať, sa už procesu nedožil. Vlastnou rukou si siahol na život ešte keď bol vo vyšetrovacej väzbe.

Po sotení a po kopanci do hrude Michal spadol na zem a mladíci ho mali mlátiť aj palicou. Keď sa palica zlomila, Roman našiel ďalšiu. Michal bol dokopaný a dobitý a napokon násilne utopený. Účasť mladíkov na vražde v stredu potvrdili aj svedecké výpovede. Dvoch z trojice svedkov priviezla eskorta na súd taktiež v putách. Figurujú totiž v iných prípadoch.

Políciu na nehybné telo v rieke Cirocha za budovou školy v Snine upozornil náhodný okoloidúci. Privolaní hasiči už z vody vytiahli iba nehybné telo. "U obvineného ide o trvalý pokles rozumových schopností do pásma ľahkej mentálnej retardácie, čo je podmienené vrodenými predispozíciami, ale najmä vplyvom nedostatočnej výchovy a výuky," vyjadrila sa súdna znalkyňa.

Prípad bol odročený na posledný marcový týždeň. Vtedy by mali odznieť záverečné reči a padnúť by mal aj rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy