Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pre kardiológa si prišla polícia. Súdia ho za obchodovanie s drogami, aj šírenie poplašnej správy
Zdielať na

Pre kardiológa si prišla polícia. Súdia ho za obchodovanie s drogami, aj šírenie poplašnej správy

KOŠICE / Lekára Michala B., ktorý pracuje na košickej záchranke, zadržali policajti. Kardiológa už dlhší čas súdia za obchodovanie s drogami. Vlani 39-ročného muža polícia obvinila aj zo šírenia poplašnej správy. Aby zmaril svoje pojednávanie, mal zatelefonovať, že na súde vybuchne bomba.

Pre lekára si policajti prišli priamo do služby. Podľa vedenia záchranky sa však tentoraz nejedná o drogovú trestnú činnosť. "Včera v ranných hodinách došlo k zadržaniu lekára ambulancie ZZS bez ohrozenia poskytovania neodkladnej zdravotnej starostlivosti," vyjadril sa Igor Krupa, hovorca košickej záchranky.

Michal pracuje na záchranke 15 mesiacov. V pracovnom pomere bol i napriek tomu, že sa vedie trestné konanie v prípade obchodovania s drogami. Záchranár totiž dodnes nebol právoplatne odsúdený. Aktuálnym prípadom sa zaoberá polícia v Banskej Bystrici, dôvod zadržania lekára však zatiaľ nezverejnili. "Vyšetrovateľ s touto osobou momentálne vykonáva procesné úkony, preto nie je možné poskytnúť bližšie informácie," povedala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB. "Bližšie sa k udalosti nemôžeme vyjadrovať, je predmetom vyšetrovania PZ SR, ale nejedná sa o drogovú trestnú činnosť," vyjadril sa Igor Krupa.

Kardiológ bol doteraz na slobode. Na košickom súde sa vedie voči nemu trestné konanie pre nedovolenú výrobu omamných látok a taktiež marenie spravodlivosti. Michal sa chcel vyhnúť pojednávaniu na súde a tak navyše v marci minulého roka zatelefonoval na linku 158 a nahlásil, že v budove súdov je bomba. Vyšetrovanie prípadu šírenia poplašnej správy ešte ukončené nie je. "Klient sa cíti byť nevinný aj v tejto veci, tie informácie o tom, že sa priznal sa nezakladajú na pravde podľa mojich vedomostí," povedala ešte v novembri 2017 obhajkyňa lekára Alica Petrovská Homzová.

Pozrite si súvisiacu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy