Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajný prezident podáva trestné oznámenie za vyjadrenia opozície
Zdielať na

Policajný prezident podáva trestné oznámenie za vyjadrenia opozície

BRATISLAVA / Policajný prezident Tibor Gašpar zvolal v pondelok tlačový brífing, aby zareagoval na spochybňovanie činnosti policajného zboru. Výnimočne sa ale nevenoval prípadu vraždy, ale politickým atakom na ako jeho osobu, tak aj činnosť polície.

"Toto neustále spochybňovania a využívanie vraždy dvoch ľudí sa nedá inak ani nazvať ako hyenizmus," začal úvodom Gašpar. Narážal na neustále ataky zo strany opozície a ich informácie považuje za odborné výmysly, ktoré nie sú podložené ničím, iba domnienkami. Hlboko ale presahujú rámec dôstojnosti. 

Strana OĽaNO prišla s verziou, že NAKA odpočúvala Jána Kuciaka. Vychádzala z faktu, že na miesto činu prišiel šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer, ktorý buď zamietal stopy, alebo Kuciaka odpočúval. Policajný prezident tieto konšpirácie poprel. "Toto tvrdenie je nezmysel. Na mieste bol šéf protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer z presných dôvodov, ktoré súvisia s činnosťou polície. Nevkročil ale ani na dvor, alebo ako to vy hovoríte, na miesto činu," vysvetľuje Gašpar. 

Od poslankyne Nicholsonovej žiada, tak ako ministerka pôdohospodárstva, verejné ospravedlnenie. "Bol som označený za vraha, zločinca a mafiána niekoľkými politikmi. Verejne oznamujem, že podávam trestné oznámenie za výroky, ktoré odzneli minulý týždeň," povedal s tým, že považuje tieto výroky za vydieranie a spáchanie trestného činu útokom na orgán verejného činiteľa, ale aj generálne ide o porušenie ľudského práva. 

Politikov vyzýva, aby ich nechali pracovať. K špekuláciám o jeho rodinnom vzťahu s oligarchom Smeru-SD Miroslav Bödör, ktorý sa dobre pozná aj s Krajmerom. "Boli sme rodina predtým, rodina budeme aj keď skončím policajnú prácu. Ak máte nejakú pochybnosť, že by sme niečo nezákonne robili, oznámte to," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy