Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Supermarket zobrali útokom, stenu rozbili kradnutým bagrom a vzali aj trezor
Zdielať na

Supermarket zobrali útokom, stenu rozbili kradnutým bagrom a vzali aj trezor

Archívne video

DUBLIN / 9 mužov skončilo v putách pre rabovanie uprostred silnej zimnej búrky Emma, ktorá momentáne zúri nad Britskými ostrovmi. 6 z nich prepustili a na súd, ktorý bude o mesiac si počkajú na slobode, zvyšnú trojicu páchateľov ale spoza mreží nepustili.

Írska polícia zatkla deväť mužov, ktorí v piatok počas zimnej búrky vyrabovali dva obchody v Tallaghte v západnom Dubline. Šiestich z nich zadržali po
tom, ako zo supermarketu Lidl ukradli trezor a následne budovu zničili ukradnutým bagrom. Zvyšných troch zadržali zase po krádeži v obchode so zmiešaným tovarom Centra, kam sa dostali s pomocou betónovej píly.

Lúpež v supermarkete sa stala približne o 17:00 miestneho času. Obchod bol v tom čase zavretý, a tak sa pri incidente, našťastie, nikto nezranil. Polícia sa dostala na miesto s pomocou automobilov civilnej obrany a armády a tiež snežných pluhov. Na lúpež v obchode so zmiešaným tovarom narazila policajná
jednotka, keď smerovala k prvému prípadu. Pri krádežiach zasahovalo zhruba 50 príslušníkov polície.

Všetci deviati muži sa už postavili pred súd v Dubline. Šesť z nich prepustil na kauciu s tým, že sa na budúci mesiac postavia pred súd, traja budú na proces čakať vo väzbe. V súvislosti s incidentom v supermarkete čelí jeden z páchateľov obvineniu z manipulácie s ukradnutým majetkom, ktorým je v tomto prípade trezor. Ďalší je obvinený z krádeže a prechovávania ukradnutého majetku. Dvaja muži čelia obvineniu z krádeže a zvyšní dvaja sú obvinení za nepovolené vniknutie do obchodu. Trojicu z Centry obvinili z lúpeže a jedného z nich aj z držby zbrane.

https://twitter.com/seangibsontweet/status/969918563636129792

https://twitter.com/gjt90/status/969651293374636032

Súvisiace články

Najčítanejšie správy