Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovák, ktorého v Belgicku z lietadla vyviedli policajti, zomrel
Zdielať na

Slovák, ktorého v Belgicku z lietadla vyviedli policajti, zomrel

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Slovák, ktorého v piatok vyviedla belgická polícia z lietadla násilím, zomrel. Podľa svedkov sa 40-ročný muž snažil dostať do lietadla spoločnosti Ryanair z belgického Charleroi do Bratislavy násilím a nedovolil personálu skontrolovať, či má platnú letenku.

Podľa medializovaných informácií 40-ročný Slovák, ktorého belgická polícia v piatok násilím vyviedla z lietadla, zomrel. Ministerstvo zahraničných vecí v utorok pre TV JOJ uviedlo, že rodine Slováka poskytli súčinnosť, no vzhľadom na to, že si rodina neželá, aby bol prípad medializovaný, nemôžu potvrdiť, či Slovák zomrel.

Muž sa podľa svedkov snažil v piatok dostať do lietadla spoločnosti Ryanair z belgického Charleroi do Bratislavy násilím a nedovolil personálu skontrolovať, či má platnú letenku. To, či bol zákrok voči nemu neprimerane tvrdý, už vyšetrujú belgické úrady.

Slovák pracoval v Belgicku ako stavebník. Rodina si ale neželá ďalšiu medializáciu. To, či bol zákrok voči Slovákovi primeraný a či mohol jeho následkom podľahnúť, už riešia belgické úrady.

​Podľa získaných informácií prelomil 40-ročný Slovák letiskovú bariéru a nastúpil do lietadla ilegálne. "Keď sa ho posádka lietadla opýtala, či má letenku, odpovedal, že nie. Na otázku či cestuje s niekým odpovedal, že s Ježišom Kristom," povedal Andres jeden z pasažierov.

Na základe zistených informácií, personál lietala požiadal muža, aby z lietadla vystúpil. Potom čo to muž rezolútne viackrát odmietol, do lietadla vošla letisková polícia a Slováka násilím vyviedla z lietadla. Následne muža vedľa lietadla spacifikovali, keďže odmietal spolupracovať. 

Udalosť potvrdila aj letecká spoločnosť: "Posádka tohto letu požiadala o policajnú pomoc potom, ako sa človek pri nástupe na palubu lietadla správal problémovo. Polícia osobu zadržala a vyviedla z lietadla ešte pred odletom do Bratislavy." Lietadlo z bruselského letiska Charleroi pristálo v Bratislave s 15 minútovým meškaním. Či však Slovák skutočne nemal letenku a ako je možné, že by sa bez nej dostal cez kontroly až na palubu lietadla, nikto z kompetentných na belgickom letisku nebol schopný momentálne zodpovedať.

Spoločnosť Ryanair k celému incidentu dodala: "Nebudeme tolerovať drzé alebo rušivé správanie, bezpečnosť a pohodlie našich zákazníkov, posádky a lietadiel je našou prioritou číslo jedna. Teraz je to záležitosť miestnej polície."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy