Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Šofér autobusu išiel takmer s tromi promile, cestujúci ho prinútili zastaviť
Zdielať na

Šofér autobusu išiel takmer s tromi promile, cestujúci ho prinútili zastaviť

PRAHA / Takmer s tromi promile alkoholu v krvi vyrazil na svoju trasu na Šumpersku štyridsaťosemročný vodič miestneho linkového autobusu. Policajtov na jeho stav upozornili cestujúcich, ktorých viezol. Kriminalisti muža obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, hrozia mu až tri roky väzenia.

"Muž riadil v piatok popoludní linkový autobus v stave vylučujúcom spôsobilosť najmenej od autobusovej zastávky v obci Zvole na Šumpersku. Podľa prvotného vyšetrovania policajtov do autobusu vo Zvoli nastúpilo osem cestujúcich," opísala policajná hovorkyňa Jiřina Vybíhalová.

Doplnila, že pasažieri onedlho potom, čo sa autobus rozbehol, na vodičovi opitosť spoznali a zalarmovali políciu.

"Zároveň vodiča požiadali, aby zastavil, pretože už s ním ďalej cestovať nechceli. Žiadosti cestujúcich vodič vyhovel. Ešte v tej istej obci jazdu ukončil a spoločne s tromi pasažiermi na mieste vyčkal na príchod polície," povedala hovorkyňa. Privolaná hliadka mužovi namerala pri prvej dychovej skúške 2,78 promile alkoholu, pri opakovanom teste potom zhruba 2,5 promile, píše portál iDnes.cz.

"Tretej dychovej skúške sa vodič odmietol podrobiť. S nameranými hodnotami nesúhlasil a žiadal lekárske vyšetrenie spojené s odberom krvi. V zdravotníckom zariadení však s odberom krvi nesúhlasil. Policajti vodiča zadržali a po vykonanom lekárskom vyšetrení skončil v policajnej cele," uviedla hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy