Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia uvalila na prípad vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky embargo
Zdielať na

Polícia uvalila na prípad vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky embargo

BRATISLAVA / Slovenská verejnosť aj novinárska obec sa spamätáva z vraždy investigatívneho reportéra portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho partnerky. Ich telá našli v rodinnom dome vo Veľkej Mači po tom, ako sa s nimi rodina nevedela skontaktovať. Policajný prezident Tibor Gašpar uviedol, že pracujú aj s motívom, že by vražda novinára a jeho snúbenice mohla súvisieť s jeho prácou. Vláda vypísala miliónovú odmenu za informácie vedúce k dolapeniu vraha.

Ľudia ešte v pondelok večer prichádzali na námestie SNP v Bratislave, kde sa vytvorilo pietne miesto a zapaľovali tam za zosnulý mladý pár sviece. Rovnako tak prichádzali aj pred vydavateľstvo, do ktorého patril aj portál Aktuality.sk. Práve pre tento portál chystal Ján Kuciak veľký článok o prepojení talianskej mafie pôsobiacej na Slovensku, s kontaktami na najvyššie politické miesta. Redakcia ohlásila uverejnenie tohto článku v krátkom čase. Už onedlho sa tak verejnosť dozvie, čo už investigatívny novinár nestihol uverejniť. Na znak spolupatričnosti vyšlo utorkové vydanie slovenských denníkov v čiernobielom vyhotovení.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár povedal, že ak sa potvrdí súvis medzi vraždou a prácou Jána Kuciaka, tak tu rozpúta peklo. "Peklo také, že sa urobí všetko preto, aby sa to objasnilo. Pretože nie je možné, aby sme si hovorili, že sme právny a demokratický štát a toto sa tu dialo," dodal. Polícia zatiaľ podľa najnovších informácií uvalila na prípad embargo, s tým, že o ďalšom postupe polície bude informovať policajný prezident Tibor Gašpar.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy