Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bratia zavraždenej partnerky Jána Kuciaka potvrdili, že dvojica chystala svadbu a spoločný život
Zdielať na

Bratia zavraždenej partnerky Jána Kuciaka potvrdili, že dvojica chystala svadbu a spoločný život

ŠTIAVNIK/GREGOROVCE / Prípad vraždy novinára a jeho priateľky otriasol nielen celým Slovenskom, ale aj dedinami odkiaľ títo mladí ľudia pochádzali. V Štiavniku mladého novinára poznali ako srdečného, nekonfliktného a dobrého človeka. Jeho priateľka pochádzala z dedinky neďaleko Prešova. Z jej smrti sú zdrvení aj jej dvaja bratia.

"Ešte v stredu ráno nám volali, že majú pokazené auto," hovorí Adam, brat zavraždenej Martiny. "Od stredy večera sa nám neozývali," dodáva jej druhý brat Lukáš.

Svoju sestru Martinu už bratia Adam a Lukáš nikdy neuvidia. Ich mama bola tá, ktorá kontaktovala políciu, keď sa po jej dcére a jej priateľovi akoby zľahla zem. "Toho Janka Kuciaka, nám mama volala včera, že sa im nemôže dovolať štyri dni, že čo sa deje," dodal Adam. Kontaktovala políciu v Prešove. "Povedali nám len, že trestný čin. Že v dome ležia dve mŕtve osoby," opisuje situáciu Martinin brat Adam.

Ján Kuciak so svojou snúbenicou mali život pred sebou. Plánovali spoločnú budúcnosť, sobáš plánovali v jednom z prešovských kostolov. Brať sa mali začiatkom mája.

Boli to dvaja mladí ľudia, ktorí mali život ešte len pred sebou. Plánovali spoločnú budúcnosť, ktorú chceli spečatiť v tomto prešovskom kostole. Mali aj konkrétny termín. Už začiatkom mája. "Piateho mája mali mať svadbu, všetko mali poriešené," hovorí Adam. "Už rok plánovaná, od januára minulého roka," dodáva Lukáš.

Mladá zanietená archeologička Martina a zanietený investigatívny novinár Janko si spoločne kúpili dom a Martinini bratia im chodili pomáhať ho prerábať. V lete plánovali dať novú strechu. Plány dvoch ľudí plných života ale zmarila chladnokrvná vražda.

Obyvatelia Štiavnika: Bol to dobrý človek

V šoku sú aj obyvatelia Štiavnika na Považí, odkiaľ Ján Kuciak pochádzal. "Bol to dobrý človek, takých v okolí asi nie je moc," hovorí jeden z obyvateľov Štiavnika. "Ľudia sú z toho zhrození. Je to taká správa, je to mladý chalan," hovorí obyvateľka obce.

Ján Kuciak podľa domácich najskôr študoval na inej vysokej škole, ale novinárčina ho natoľko lákala, že po dvoch rokoch na inej vysokej škole sa prihlásil na žurnalistiku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy