Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Opitý vodič skončil v cele dvakrát za jeden týždeň. Pre súd sa nedostal
Zdielať na

Opitý vodič skončil v cele dvakrát za jeden týždeň. Pre súd sa nedostal

PREŠOV / Opitý muž, ktorého polícia už dvakrát zadržala za vedenie motorového vozidla pod vplyvom alkoholu sa pred súd nedostavil. Z dôvodu zdravotných problémov ho museli odviezť do nemocnice.

Policajti uväznili 55-ročného muža, potom, ako ho v priebehu dvoch dní chytili dvakrát opitého za volantom. Prvýkrát sudca prepustil Prešovčana s podmienkou a zákazom šoférovania na najbližších päť rokov. Už o pár hodín od prepustenia ho znova zadržali s neuveriteľným 3,5 promile alkoholu v krvi, aj napriek zákazu šoférovania. "Muž bol obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia," uviedol Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. Z toho dôvodu 55-ročný muž už druhý raz skončil v policajnej cele. Avšak pred súd sa nedostavil. Jeho zdravotný stav sa v policajnej cele natoľko skomplikoval, že ho museli previezť do nemocnice. "Pacient je hospitalizovaný v našom zdravotníckom zariadení," potvrdila Renáta Cenková, hovorkyňa FNsP Prešov. 

"Súd obvineného v danom prípade nevypočul na základe vyjadrenia lekára, podľa ktorého obvinený nie je schopný predvedenia a výsluchu," opísala situáciu Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Vo výnimočných prípadoch by sa výsluch mohol konať aj v nemocnici. V tomto prípade to neumožňoval zdravotný stav obvineného, preto jeho vypočutie a rozhodnutie o treste musel súd odložiť. "Sudca pre prípravné konanie rozhodol o prepustení obvineného zo zadržania a zároveň nariadil termín hlavného pojednávania na 6. marec tohto roku," dodala Ivana Petrufová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy