Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž obvinený zo sexuálneho zneužívania chovankyne putoval pred súd. Sudca rozhodoval o väzbe dve hodiny
Zdielať na

Muž obvinený zo sexuálneho zneužívania chovankyne putoval pred súd. Sudca rozhodoval o väzbe dve hodiny

HANDLOVÁ / Vyšetrovateľ dal podnet na vzatie do väzby vychovávateľa podozrivého z obťažovania chovankyne. Sudca predbežne muža prepustil. V minulosti s ním neboli problémy.

Policajti eskortovali na súd 59-ročného muža, vychovávateľa z detského domova v Handlovej. V putách skončil potom, ako údajne masíroval mladú chovankyňu. "Z prečinu sexuálneho zneužívania prievidzský policajný vyšetrovateľ obvinil 59-ročného muža z okresu Prievidza," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Podľa informácií z prostredia polície mal obvinený mladé dievča nielen masírovať, ale dotýkať sa jej aj na intímnych miestach. V momente ako ju začal bozkávať dievča ušlo z izby. Všetko povedalo psychologičke. "Okamžite po zistení skutočnosti, že sa vychovávateľ nevhodne správal k dievčaťu umiestnenému do detského domova, riaditeľ domova oznámil túto skutočnosť orgánom činným v trestnom konaní," povedala Mgr. Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa UPSVaR

Vychovávateľ bol najskôr v pozícii podozrivého, ale najnovšie má na krku obvinenie. "Vyšetrovateľ dal podnet na vzatie obvineného do väzby," povedala Elena Antalová. Prokurátor sa s návrhom stotožnil a prípad sa dostal až na prievidzský okresný súd. Sudca rozhodoval o väzbe dve hodiny, ale muž nakoniec zostáva na slobode. Netradične ho pustili von zadným vchodom. Prečo muža neposlal do väzby a umožnil mu aby odišiel nepozorovane cez budovu prokuratúry nie je zatiaľ jasné. "Vzhľadom k citlivosti prípadu, nebudeme poskytovať žiadne konkrétne informácie," dodala hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Obvinený muž pracoval v minulosti ako učiteľ na jednej prievidzskej základnej škole. Podľa zistení s ním nikdy problémy neboli. Teraz mu hrozí niekoľko ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy