Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zrušila obvinenie mužovi, ktorý nechal v aute dieťa a odtiahli ho
Zdielať na

Polícia zrušila obvinenie mužovi, ktorý nechal v aute dieťa a odtiahli ho

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Otec, ktorý pred necelým rokom nechal v zaparkovanom aute na Zámockej ulici v Bratislave dieťa a odišiel, si môže vydýchnuť. Najskôr mu hrozilo síce väzenie, ale teraz je všetko inak.

Inšpektor potravín zaparkoval na Zámockej ulici a odišiel do obchodu vzdialeného len pár metrov riešiť rannú krádež. V aute ale nechal svojho 2,5 ročného syna. Keď okolo prechádzala odťahovka, všimla si, že auto stojí priamo pred priechodom pre chodcov a rozhodla sa auto odtiahnuť.

Vydesený otec volal ihneď na polícia, odťahovka sa otočila a prišla okamžite späť. Ponechanie dieťaťa v aute malo za následok problém pre otca. Skončil na policajnom oddelení a obvinili ho. Policajti ho obvinili zo zločinu odloženia dieťaťa.

Policajti po necelom roku dospeli k záveru, že otec sa ničoho nezákonného nedopustil a obvinenia ho zbavili. "Vyšetrovanie vo vami uvedenom prípade bolo dňa 21.12.2017v súlade s ustanoveniami trestného poriadku zastavené," uviedol hovorca polície Michal Szeiff. V tomto prípade zohral svoju úlohu zrejme fakt, že rodič mal auto s dieťaťom neustále na dohľad a údajnej k nemu aj odbiehal.

V pravdepodobne horšej pozícii bude ale rodič, ktorý pred niekoľkými dňami nechal dieťa zamknuté v aute v podzemných garážach obchodného domu v Bratislave. K autu neprišiel ani po hlásení. Keďže dieťa v aute zvracalo, policajti rozbili okno a vybrali ho von. "Vo vami uvedenom prípade bolo začaté trestné stíhanie za zločin opustenia dieťaťa a v súčasnosti sa vykonávajú procesné úkony. Vznesené obvinenie konkrétnej osobe doposiaľ nebolo," uviedla hovorkyňa polície Veronika Slamková.

Matka v Malackách nechala v aute ročné dieťa. Pozrite si archívnu reportáž Rasťa Striška.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy