Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Čistý deň definitívne prišiel o akreditáciu
Zdielať na

Čistý deň definitívne prišiel o akreditáciu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Resocializačné centrum z Galanty, Čistý deň, prišlo definitívne o akreditáciu. Informáciu ako prvý, priniesol portál tvnoviny.sk

"Tým pádom je rozhodnutie o zrušení akreditácie účinné, k jeho právoplatnosti je teraz potrebné naplnenie podmienky doručenia. To znamená potvrdenie o prevzatí zásielky alebo uplatnenie fikcie doručenia do 18 dní,"  uviedla Daniela Rodinová z ministerstva práce pre televíziu Markíza.  Zariadenie sa ešte môže odvolať.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter sa v minulosti vyjadril, že chce mať kauzu uzavretú do konca roka 2017. Koncom januára uviedol, že ak bude potrebné rozhodnutie ministra, potvrdí potrebu odobratia licencie resocializačnému centru.

"Čistý deň je z pohľadu legislatívy uzatvorený. Minulý týždeň akreditačná komisia prijala definitívne opatrenie a dnes sa už len spracováva rozhodnutie, to znamená administratívny akt, ktorý bude v priebehu tohto týždňa zaslaný. Jednotliví kurátori sa obrátili na súdy vzhľadom na, použijem výraz, štátne deti, aby súdy rozhodli o ich ďalšom umiestnení," povedal Richter.

Predstavitelia resocializačného centra koncom januára uviedli, že nechcú skončiť s ich prácou. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy