Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Marihuana, alkohol a veľká rýchlosť. Kombinácia ktorá poslala Mateja do väzenia na 9 rokov
Zdielať na

Marihuana, alkohol a veľká rýchlosť. Kombinácia ktorá poslala Mateja do väzenia na 9 rokov

ŽILINA / Matej (24) ponesie zodpovednosť za nehodu, pri ktorej jeden z jeho kamarátov umrel a druhý sa ťažko zranil. Autonehodu spôsobila kombinácia veľkej rýchlosti a omamných látok.

Prvú júlovú noc smerovali traja mladíci z Horného Hričova do Žiliny. V meste havarovali a silný náraz do múru neprežil osemnásť ročný Matej. Samuel, ktorý sedel na zadných sedadlách sa zranil ťažko. 

Minulý rok v lete obvinili Mateja z prečinu usmrtenia a ťažkého ublíženia na zdraví. Sudca ho krátko po nehode poslal do vyšetrovacej väzby, pre závažné okolnosti za akých k nehode došlo. 

"Dvadsaťštyriročný Matej viedol motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu. V krvi mal takmer 1,5 promile alkoholu a zároveň bol pod vplyvom návykovej látky, marihuany," uviedol Milan Cisárik, hovorca KP Žilina.Matej zároveň prekročil rýchlosť až o 36 kilometrov za hodinu.

Po náraze jeho kamarát, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, z auta vypadol. Po prevezení do nemocnice zomrel na následky autonehody. Tretí z účastníkov nehody, Samuel prežil, ale pri nehode utrpel ťažké zranenia. "Určite táto situácia zmenila moje celkové chápanie života. Človeka to určite poznačí," povedal Samuel.

Matej chcel uzavrieť dohodu o vine a treste, ale prokurátor nesúhlasil. Začiatkom decembra sudca žilinského okresného súdu vyhlásil rozsudok a vinníka nehody poslal za mreže na 5 rokov. Obžalobe sa verdikt nepozdával. "Na základe odvolania prokurátora, krajský súd v Žiline na verejnom zasadnutí zrušil napadnutý rozsudok vo výroku o treste. A uložil Matejovi nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere 9 rokov," povedal Milan Cisárik

Rozhodnutie druhostupňového súdu je právoplatné a odvolanie voči nemu nie je prípustné. 

Niekedy k nehode stačí aj málo, napríklad klzká vozovka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy