Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Keď sa mu otec neozýval, išiel ho skontrolovať. Bolo už neskoro
Zdielať na

Keď sa mu otec neozýval, išiel ho skontrolovať. Bolo už neskoro

KOLÁROVICE / Za nešťastných okolností prišiel v pondelok večer o život 82-ročný Jozef z obce Kolárovice pri Bytči. Dôchodca žil v rodinnom dome sám, spoločnosť mu robili len dve mačky. Keď ale dcére nezdvíhal telefón, do domu šiel otca skontrolovať jeho syn.

Nehybné telo otca našiel krátko pred 21:00 hodinou večer jeho syn v kuchyni. Predzvesťou toho, že sa v dome stalo niečo zlé, boli aj dve mŕtve mačky, ktoré ležali vo verande domu. Syn Jozef, inak miestny starosta, našiel vo verande domu.

Staršiemu mužovi už nedokázali pomôcť ani privolaní záchranári. "Po príchode záchranárov muž nejavil žiadne známky života, lekár musel skonštatovať smrť," informuje hovorkyňa operačného strediska záchranárov, Alena Krčová. Jozef starší mal za sebou dve operácie srdca, jeho zdravotný stav však v tomto prípade zrejme príčinou smrti nebol.

"Nastala tam pravdepodobne otrava oxidom uhoľnatým," uviedol obhliadajuci lekár Viktor Talafa. Oxid uhoľnatý je toxický, jedovatý plyn, bez chuti a zápachu. Viaže sa na červené krvné farbivo hemoglobín a vytesňuje z neho kyslík. Vzniknúť môže pri nedokonalom spaľovaní.

Dôchodca možno ani len netušil, že sa v jeho dome tento tichý zabijak mohol nahromadiť. Pritom na jeseň bol v dome vraj technik, ktorý robil kontrolu tesnenia a povedal, že bolo všetko v poriadku. 

Pozrite si archívnu reportáž o úniku plynu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy