Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zlodej sa ulakomil na katalyzátor z auta. Kradol pred rušnou nemocnicou
Zdielať na

Zlodej sa ulakomil na katalyzátor z auta. Kradol pred rušnou nemocnicou

TRNAVA / Keď nastúpite do svojho vozidla, naštartujete a ozvú sa zvláštne zvuky, mali by ste spozornieť. Vaše auto nemusí byť ihneď pokazené, ale môže vám v ňom niečo chýbať.

Zlodeji v súčasnosti autá už len nevykrádajú, ale dávajú si aj tú námahu, že z nich dokonca kradnú autodiely. V šoku ostala aj Michaela, ktorá bola cez deň pri svojom synčekovi v trnavskej fakultnej nemocnici. Keď večer odchádzala domov, niečo sa jej nezdalo. "Až keď som naštartovala som to zistila, akoby začalo syčať, tak najprv, že turbo, ale potom som to odniesla známemu automechanikovi a ráno mi volal, že to je odrezaný katalyzátor," uviedla Michaela. 

Svoje auto cez deň parkovala v areáli fakultnej nemocnice, kde je veľký pohyb ľudí a vozidiel, no zlodejov neodradilo ani to. Nemocnica doposiaľ žiadny podobný prípad neregistruje. "Polícia vyšetruje uvedený prípad ako priestupok proti majetku," povedala policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. 

Toto ale nie je ojedinelý prípad, v policajných štatistikách krádeží katalyzátorov evidujú oveľa viac. "Občania v minulom roku nahlásili 19 takýchto prípadov, predovšetkým v okrajových častiach mesta Trnava," povedala Linkešová. 

Kúpiť nový katalyzátor nie je najlacnejšia položka. Keďže ide o čistiace zariadenie výfukových plynov, jeho vnútro tvorí keramická vložka s drahými kovmi, ako napríklad platina. "Sú tam drahé kovy, takže to je drahá vec, plus ak sa toto všetko dá dohromady, v autorizovanom servise, plus nejaká práca navyše, tak tie položky môžu byť niekoľko stoviek eur," uviedol motoristický novinár Peter Mihálik. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy