Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Malé chatky zhoreli do tla. Príčina požiaru je neznáma
Zdielať na

Malé chatky zhoreli do tla. Príčina požiaru je neznáma

ZÁPADNÉ TATRY / V Račkovej doline v Západných Tatrách zasahovali celé pondelňajšie dopoludnie hasiči. V areáli autokempu horeli unimobunky slúžiace na ubytovanie. Malé chatky zhoreli úplne do tla. Vyšetrovanie príčin vzniku požiaru je len na začiatku, zatiaľ sa nedá vylúčiť elektrický skrat, ale ani podpaľačastvo.

Požiar oznámili hasičom pred siedmou hodinou ráno. Z chaty zloženej zo šiestich unimobuniek sa už toho veľa zachrániť nedalo. Plamene s pomedzi stromov si všimla žena, ktorá išla ráno do práce. Až po príjazde na miesto hasiči zistili, že horia malé rekreačné chatky. 

Zasahovali tam profesionálni hasiči z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku aj dobrovoľníci z Pribyliny a Liptovskej Kokavy. Objekt odpojili od elektriny, pre silné zadymenie museli používať aj dýchacie prístroje. "V tesnej blízkosti sa nachádzali ďalšie objekty, ktoré sme preventívne ochladzovali vodou," vraví Richard Šopor, predseda dobrovoľných hasičov. 

Najhoršie obavy sa našťastie nepotvrdili, unimobunky boli prázdne. Škodu predbežne odhadli na 30 tisíc eur. Prípad preveruje aj polícia. "V súvislosti s touto udalosťou prebieha preverovanie vo veci podozrenia z trestného činu poškodzovania cudzej veci," informuje policajný hovorca, Radko Moravčík. 

Len pred pár dňami hasiči zasahovali pri požiare haly: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy