Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vtipy zverejňuje na sociálnej sieti. Muž, ktorý sa v jednom z nich spoznal, na neho podal žalobu
Zdielať na

Vtipy zverejňuje na sociálnej sieti. Muž, ktorý sa v jednom z nich spoznal, na neho podal žalobu

PARTIZÁNSKE / František Gregor zbiera a vymýšľa vtipy. Rozhodol sa ich zverejňovať na sociálnej sieti. Kvôli jednému vtipu sa ale dostal do problémov. Spoznal sa v ňom konkrétny človek a podal naňho žalobu.

"Ako zistíme, že prihriatemu Mirkovi zdochla koza. Jeho priateľ Jožko má vyťahané uši."

František Gregor napísal na sociálnej sieti vtip. Ani len netušil, že o pár mesiacov skončí na súde. Tento fór dostal Gregora do poriadnych problémov. "Spoznal sa tam konkrétny Jožko, podal na mňa žalobu. Absolútne som tým nemyslel nikoho konkrétneho," povedal žalovaný František Gregor.

Jozef, ktorého sa vtip dotkol podal na okresný súd v Partizánskom žalobu. V nej píše, že Gregor dehonestuje jeho meno, porušuje dôstojnosť jeho osoby a vážnosť v spoločnosti. Podľa jeho vyjadrení ho na vtip upozornili priatelia, ktorí ho jednoznačne spoznali. "Na Slovensku je 170 000 Jožov, keby každý podal žalobu, tak neviem čo by tie súdy robili," bráni sa František Gregor. 

Súd žalobu prijal a vytýčil termín na predbežné prejednanie sporu. Gregor ale tvrdí, že je nevinný a nikoho konkrétneho uraziť nechcel. "Na moje prekvapenie súd vytýčil predbežné pojednávanie. To mal zamietnuť, pretože je to číry nezmysel," uviedol.  "V danej veci bol vytýčený termín na okresnom súde v Partizánskom na 27. februára, na ktorom bude spor predbežne prejednaný," povedala zástupkyňa hovorcu krajského súdu v Trenčíne Jana Šimková. 

"Je to kuriózny prípad, ale budú pribúdať. V minulosti sme boli zvyknutí, že osobný údaj je len meno alebo priezvisko, ale môže to byť aj iný údaj, ktorým sa dá identifikovať osoba," povedal právnik Róbert Pietrik. Súd bude musieť podľa právnika skúmať, či naozaj možno Jozefa, ktorý podal žalobu, z vtipu identifikovať. Pán Gregor je presvedčený o tom, že Jozef na súde so žalobou neuspeje. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy