Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Vydávali sa za policajtov. Manželov zviazali a okradli o desaťtisíce eur
Zdielať na

Vydávali sa za policajtov. Manželov zviazali a okradli o desaťtisíce eur

TEPLÝ VRCH / Dvaja maskovaní lupiči, ktorí sa vydávali za policajtov, prepadli rodinný dom. Pod zámienkou, že ide o drogovú raziu, pripravili mladý pár o desaťtisíce eur.

V stredu vo večerných hodinách prišli k rodinnému domu v obci Teplý Vrch (okres Banská Bystrica) dvaja maskovaní muži, ktorí sa vydávali za policajtov. Po krátkom rozhovore s 29-ročnou ženou jej nastriekali slzotvorný plyn do očí a rozbehli sa k mužovi s tým istým zámerom. Oboch ich potom na zemi spútali.

Kráľovská krádež 

Muža okrem iného bili a udierali obuškom do hlavy a chrbta. Predstierali, že ide o drogovú raziu. Nakoniec z muža dostali informáciu, kde má skrytý trezor s peniazmi. Z neho si odniesli až 54 tisíc eur. "Záchranári ošetrili muža s poraneniami hlavy a chrbta a previezli do nemocnice do Rimavskej Soboty," informuje hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Prevádzkovateľ automatov 

Títo fiktívni policajti po celej "drogovej razii" ušli z rodinného domu vchodovými dverami a nastúpili aj s veľkou finančnou hotovosťou do osobného auta. Podľa informácií TV JOJ je majiteľ domu prevádzkovateľom hracích automatov v Rimavskej Sobote a Lučenci a vybratú tržbu si nosieva často domov do trezora. Susedia, ale hovoria o rodine, že je veľmi slušná a milá. 

Prísny trest

Polícia už po páchateľoch pátra. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin lúpeže spáchaný a porušovania domovej slobody, oba vykonané formou spolupáchateľstva. Za takýto skutok hrozí páchateľom trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Viac informácii v KRIMI o 19:00.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade, kedy falošný policajt úradoval aj na cestách: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy