Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Kuriózny prípad: Krava upozornila strážnika, že jej chýba dieťa
Zdielať na

Kuriózny prípad: Krava upozornila strážnika, že jej chýba dieťa

VOLICA / Z hospodárskeho dvora vo Volici neznámy páchateľ ukradol 5-dňové teliatko. Na farme pritom aj v noci dáva pozor strážnik. Na to, že sa niečo deje, muža bučaním upozornila krava. Kým však prišiel do maštale, teľa už bolo preč.

Podľa zistení z prostredia zamestnancov strážnik celý objekt skontroloval okolo desiatej večer a všetko bolo v poriadku. Okolo polnoci už ale jedno teliatko chýbalo: "Krava tým, že to teľa tam nebolo, tak mohla normálne reagovať ako matka a ten materinský pud u zvierat je rovnako silný ako u ľudských jedincov. Tým pádom, že reagovala na to, že jej teľa chýba, tak upozornila nepriamo toho strážnika," vysvetlil veterinárny lekár Vladislav Juško

Na hospodárskom dvore vo Volici je podľa zamestnancov asi 300 kusov dobytka, z toho dve desiatky teliatok, o akú škodu sa zlodej postaral zatiaľ jasné nie je. Zootechnik povedal, že majiteľ sa k okolnostiam vyjadrovať nechce. Motívom krádeže iba 5-dňového teliatka nie je mäso: 

telefonuje JUDr. Peter Nízky, FARMÁR
"Na 5-dňovom teliatku žiadne mäso nie je, lebo keď odbalíte kože, kosti, vnútornosti, tak máte dve kilá mäsa, obrazne hovorím. To teliatko určite skončilo niekde v ďalšom chove," povedal farmár Peter Nízky. "Pre mäso určite nie. Päť dňové teľa, tam nemôže byť žiadne mäso. Keď ho niekto odcudzil, tak len z dôvodu takého, že ho chce na ďalší chod," potvrdil slová farmára Juško.

Policajti vyšetrujú aj krádež teliatok z areálu poľnohospodárskeho družstva v Poprade Veľkej. Z neuzamknutej maštale ich zlodej zobral päť. "Teľatá boli vo veku 1 mesiac a 2,5 mesiaca, pričom ich váha sa pohybovala od 75 do 90 kilogramov," informoval hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. 

Družstvu vznikla škoda 2 500 eur. Január nebýva mesiacom krádeží dobytka. Podľa skúseností farmárov im zvieratá miznú hlavne v jarnom období, keď je dobytok vypustený na pastve. Okolnosti prípadov polícia stále preveruje. 

​Zlodej v Medzilaborciach zabíjal kravy mimoriadne krutým spôsobom. Zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy