Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Dvoch Slovákov podozrivých z vraždy v Česku zadržali v Rumunsku
Zdielať na

Dvoch Slovákov podozrivých z vraždy v Česku zadržali v Rumunsku

BRATISLAVA / Dvoch ľudí slovenskej národnosti zadržali rumunskí policajti. Podozriví sú z dvojnásobnej vraždy v obci Záhoří v Česku. Momentálne prebiehajú úkony súvisiace s ich vydaním na trestné stíhanie.

Začiatkom januára našiel zavraždených manželov ich syn. Nehybné telá boli v mobilnom dome pri jazere v tamojšej časti zvanej Pazderna. Páchateľ ich podľa polície dobodal a podrezal. "Neznámy páchateľ zavraždil manželov bodnorezným nástrojom," uviedol hovorca polície v Juhočeskom kraji Jiří Matzner.

Vyšetrovanie priviedlo kriminalistov na stopu dvoch osôb, muža a ženy zo Slovenska. Zadržala ich rumunská polícia. "Približne v polovici januára sa nám podarilo spoločne s policajtmi v Rumunsku zadržať dve podozrivé osoby, muža a ženu. Obaja sú slovenskej národnosti a obaja sú dôvodne podozriví z tohto závažného zločinu," dodal Matzner.

Polícia zatiaľ neupresnila motív vraždy. Nepotvrdili ani špekulácie, že obidvaja podozriví sú príbuzní obetí. Nebohí manželia podľa susedov holdovali alkoholu a s ľudmi z dediny sa veľmi nestretávali. Spolu mali päť detí.

Ambasádu zatiaľ nikto nekontaktoval

Zadržaná podozrivá dvojica je zatiaľ v Rumunsku. Slovenskú ambasádu zatiaľ o pomoc nepožiadali. "Slovenské veľvyslanectvo v Bukurešti zatiaľ nebolo oficiálne informované rumunskou políciou o zadržaní dvoch Slovákov v Rumunsku," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí Igor Skoček.

O ich vydaní rokuje česká strana. Celý proces môže trvať niekoľko dní alebo aj týždňov. Dovtedy nebudú k prípadu zverejňovať žiadne ďalšie podrobnosti.

Pri nehode v Rakúsku zomrel na jeseň Slovák. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy