Skoro jasno
15°
Bratislava
Milan Kňažko o kauze SDKÚ: Nemám s tým nič spoločné
Zdielať na

Milan Kňažko o kauze SDKÚ: Nemám s tým nič spoločné

BRATISLAVA / Polícia dopoludnia pokračovala s výsluchmi bývalých zakladateľov a čelných funkcionárov Dzurindovej politickej strany SDKÚ. K preverovaniu údajných fiktívnych darcov strany prišiel vypovedať aj niekdajší minister kultúry Milan Kňažko a exminister zdravotníctva Roman Kováč. Obaja bývalí stranníci priznávajú že do novovznikajúcej SDKÚ vložili tisícky korún, no nešlo o dary ale členské, ktoré strana riadne evidovala.

Milan Kňažko prišiel na policajný výsluch už o deviatej hodine ráno. Od okamihu ako sa dozvedel, že polícia začala trestné stíhanie vo veci podozrenia na pranie špinavých peňazí údajne vložených do SDKÚ fiktívnymi darcami, neskrýva prekvapenie z toho, prečo práve jeho považuje vyšetrovateľ za dôležitú osobu pre výsluch. "Dostalo sa mi len takého vysvetlenia, že sa objavili ešte v minulosti nejaké osoby, ktoré z istotou tvrdili, že to strane nedarovali, ale s tým ja nemám nič spoločné," povedal zakladajúci člen SDKÚ Milan Kňažko. 

Po Kňažkovom výsluchu prišiel do budovy prezídia policajného zboru vtedajší minister zdravotníctva Roman Kováč. Aj on pred políciou označil všetky vklady, ktoré ako člen SKDÚ do strany vkladal, za členské a nie za dary. Vyšetrovanie kauzy fiktívnych darcov SDKÚ považuje za zvláštne a myslí si, že by sa vyšetrovací tím Gorila mal zamerať na dokazovanie miliónových podvodov na vrátkach DPH, ktoré štát vyplatil kontroverzným podnikateľom."Nemyslím si, že to je kauza nejakých veľkých rozmerov a po toľkých rokoch toto otvárať pri množstve iných káuz, ktoré od tej doby vznikli a neboli vyriešené, sa mi to zdá trošku ako mrhanie síl," vyjadril sa zakladajúci člen SDKÚ Roman Kováč. 

Poslanec Fedor vypovedal na polícii v kauze fiktívnych darov v utorok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy