Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otras mozgu a pomliaždeniny. Chlapca (15) v škole denne šikanujú starší žiaci
Zdielať na

Otras mozgu a pomliaždeniny. Chlapca (15) v škole denne šikanujú starší žiaci

LUČENEC / Bitky, vyhrážky, urážky. To prežíva 15-ročný prvák na strednom odbornom učilišti v Lučenci. Chlapca si počká partia asi 10 mladíkov. Dvaja z nich sa dokonca majú venovať zápaseniu. Rodina hovorí o šikane, škola sa od prípadu dištancuje. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých čitateľov a slabšie povahy.

Partia starších chlapcov si vyhliadli prváka, ktorého dennodenne majú po škole šikanovať. Video o tejto udalosti natočil jeden chlapec z partie. Záznam poskytol TV JOJ mladíkov otec. Jeho sny na videu odmieta bitku, chce pokoj a pritom sa usmieva. Ostatní mladíci to ale neakceptujú. Jeden z nich prvákovi potom, ako sa k nemu nepozorovane dostane, dá päsťou do tváre. Keď chlapec stále nereaguje, odchádzajú.

Opakovaná šikana

Podľa otca to nebolo po prvýkrát a útoky pokračujú aj mimo školský areál. Spočiatku to bral ako nezhody, čo sa bežne v škole stávajú, no keď videl jeho zranenia, začal konať. "Chlapec sa bol sťažovať na bolesti hlavy, čo ignorovali. Nezaujímalo ich to, že je dobitý. Večer som mu volal, povedal, že ho bolí hlava, že má problémy. Ale išiel do školy, nechcel vymeškať hodiny," spomína otec. 

Podľa jeho slov, mu v ten deň mali dať pokoj, pretože si mysleli, že volá s políciou. No neskôr si vraj mali od neho pýtať aj peniaze. Druhý deň ho napadli opäť. "Asi 10 chlapcov, obkolesili ho. Zavolali si aj posily z druhej školy, že bude bitka. Ušiel na zastávku, kde ho ešte doopľúvali ako špinavého psa. Chlapec bol dezorientovaný. Nevedel som ho asi 20 minút nájsť," pokračuje otec. 

Otec robí čo môže 

Nahnevaný otec chcel útočníkov nájsť, no nepodarilo sa mu to. Išiel teda na políciu podať trestné oznámenie. "Boli sme u lekára, keďže mal pomliaždeniny, otras mozgu, chlapec je na PN-ke. Tí chlapci sú vraj zápasníci, už som informoval aj ich trénera. Škola sa od všetkého dištancuje. Rozmýšľame, že ho preradíme," premýšľa nad riešením chlapcov otec. 

Incident sa stal mimo areálu školy a vyšetruje ho polícia. Na základe výsledkov vyšetrovania pristúpi vedenie školy k výchovným opatreniam. V prípade dokázania viny je možné udeliť podmienečné a nepodmienečné vylúčenie zo školy," informuje o prípade hovorca Banskobystrického kraja, Matej Bučko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy