Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zo svahu sa uvoľnili skaly. Mladý vodič sa im síce vyhol, ale nabúral do zvodidiel
Zdielať na

Zo svahu sa uvoľnili skaly. Mladý vodič sa im síce vyhol, ale nabúral do zvodidiel

RUŽOMBEROK / Na ceste pred Ružomberkom v smere od Martina by mali vodiči zvýšiť pozornosť. V utorok ráno sa tam zo svahu uvoľnili skaly a spôsobili dopravnú nehodu. Vodič sa im síce vyhol, no narazil do obrubníka za krajnicou.

Ranná cesta do práce sa pre mladého vodiča skončila predčasne neďaleko Hubovej. K nehode došlo pred šiestou hodinou ráno smerom na Ružomberok. Z rozmočeného svahu sa sa mu pred auto zosunuli skaly. V snahe vyhnúť sa im, strhol volant doprava, pričom narazil do obrubníka za krajnicou.

Prvú pomoc mu dali ružomberskí hasiči. "Vodič sedel vo vozidle, sťažoval sa na bolesť krku a hlavy. Následne prišla rýchla zdravotná pomoc, ktorej sme vodiča odovzdali a bol odvezený na pozorovanie," informuje veliteľ zásahu Martin Mastiš. 

Dopravu na hlavnom, frekventovanom cestnom ťahu usmerňovali policajti. "Vozovku sme následne očistili od blata a skál," dodáva Mastiš. Na možné nebezpečenstvo padajúcich skál upozorňujú v tomto úseku aj dopravné značky. Vodiči by tu obzvlášť po silných dažďoch a výrazných otepleniach, mali zvýšiť pozornosť, prípadne prechádzať úsekom so zníženou rýchlosťou.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy