Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Po ceste do kostola zrazila 73-ročnú ženu dodávka. Jej stav je kritický
Zdielať na

Po ceste do kostola zrazila 73-ročnú ženu dodávka. Jej stav je kritický

JAMNÍK / Anna z Jamníka, okres Spišská Nová Ves, bola na ceste do kostola, keď ju na frekventovanej ceste zrazila dodávka. Utrpela niekoľko zlomenín a jej stav je kritický.

Podľa vodiča dodávky bola Anna v tmavom oblečení bez akýchkoľvek reflexných prvkov. Cez cestu prechádzala mimo priechodu pre chodcov.

Viac ako 70-ročná žena vkročila na cestu spoza auta. Podľa vodiča dodávky, ju nemohol vidieť. Priechod pre chodcov bol pritom iba pár metrov od miesta nehody. "Chodkyňa náhle vošla do jazdnej dráhy nákladnému motorovému vozidlu bez toho, aby sa presvedčila, či tak môže urobiť bez hroziaceho nebezpečenstva," vraví Lenka Ivanová, hovorkyňa policajného zboru. 

Viaceré zlomeniny 

Tvrdý náraz na prednú kapotu dôchodkyňu odhodil. Na mieste dopadu mimo cesty ostala krvavá škvrna. Prvú zdravotnú pomoc staršej žene poskytli okoloidúci, aj vodiči, neskôr už profesionálni záchranári. Po stabilizovaní sa s ňou ponáhľali do nemocnice. Jamníčanka je v kritickom stave. S niekoľkými zlomeninami a poraneným mozgom aj hrudníkom. Dýchať jej pomáhajú prístroje.  Ešte v noci sa podrobila komplikovanej operácií. Vodič po nehode nenafúkal.

Polícia v súvislosti s nehodami a chodcami pripravuje zmenu zákona:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy