Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Autobus začal horieť pár metrov pred STK. Požiar vozidlo úplne zdemoloval
Zdielať na

Autobus začal horieť pár metrov pred STK. Požiar vozidlo úplne zdemoloval

JANÍKOVCE / Vodič autobusu v okrese Nitra sa vybral na technickú kontrolu, no pár metrov pred ňou začal autobus počas jazdy horieť. Príčinou bola podľa všetkého technická porucha.

Vodič autobusu išiel s vozidlom na technickú kontrolu, no krátko pred ňou si všimol, že vozidlo začalo horieť. Dym sa šíril zo zadnej časti a vodič, ktorý ho spozoroval bol nútený zastaviť na ceste. Na pomoc mu pribehli aj dvaja svedkovia. 

Vodič vybehol von a spolu so svedkami sa snažili požiar dostať pod kontrolu. Plamene sa ale rýchlo šírili a hasiace prístroje na ne po chvíli už nestačili. Zavolali preto hasičov, ktorí prišli na miesto do niekoľkých minút. Napriek ich okamžitému zásahu už zadná časť autobusu zhorela do tla. 

Zadymenie bolo také silné, že museli hasiči použiť dýchacie prístroje. Požiar sa snažili lokalizovať aj pomocou termokamery. "Vozidlo sme museli zvnútra odvetrať, lebo bolo celé zadymené ťažkým dymom a nedalo sa skontrolovať, či sa šíri ďalej," uviedol veliteľ zásahu hasičov v Nitre Juraj Pilka. 

Pozrite si archívnu reportáž, v ktorej auto začalo horieť počas jazdy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy