Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rodičia týrali svojich 13 detí, držali ich v reťaziach
Zdielať na

Rodičia týrali svojich 13 detí, držali ich v reťaziach

PERRIS / Ak by sa jej nepodarilo ujsť, nemohli by policajti vyslobodiť ďalších 12 detí z rúk tyranov. Sedemnásťročné dievča sa dostalo z reťazí, ktorými bolo spolu so súrodencami pripútané k posteli a dobehla na policajnú stanicu. Kalifornskí vyšetrovatelia ihneď zamierili do domu v meste Perris, kde sa im naskytol desivý pohľad. Súrodenci boli spútaní reťazami, špinaví a podvyživení.

Sedemnásťročné dievča priviedlo americkú políciu do domu v malom kalifornskom meste, kde rodičia väznili ju a jej dvanásť súrodencov. Niektoré deti boli v dobe policajného zásahu pripútané reťazami k posteli, mnohé v zbedačenom stave, podvýživené a špinavé. Motív správania sa rodičov, ktorým hrozí okrem iného obvinenie z mučenia, úrady vyšetrujú. Susedia pritom nemali tušenie, že v dome nejaké deti žijú, informovala agentúra AP.

Na situáciu v dome v meste Perris, približne 110 kilometrov východne od Los Angeles, upozornilo políciu dievča, ktorému sa podarilo utiecť. Policajti boli v šoku keď zistili, že sedem súrodencov bolo už dospelých. Pre zanedbaný stav ale tak nevyzerali. Sedemnásťročné dievča policajti pôvodne považovali za desaťročné.

"Obete sa zdali podvýživené a veľmi špinavé," uviedla polícia s tým, že súrodenci boli vo veku od dvoch do 29 rokov. Americké médiá zverejnili fotografie, z ktorých vyplýva, že v rodine bolo desať dievčat a traja chlapci.

Päťdesiatsedemročného Davida Turpina a jeho o osem rokov mladšiu manželku Louise Annu polícia umiestnila do väzby s možnosťou kaucie 9 miliónov dolárov (viac ako 7 miliónov eur). Niektorých susedov zadržanie manželov šokovalo. Vraj nemali tušenie, že v dome okrem nich ešte niekto žije. "Nemal som ani poňatie, čo sa tam deje," povedal Andrew Santillan, ktorý býval blízko. Podľa ďalších ľudí z okolia boli manželia veľmi uzavretí a s nikým sa nerozprávali.

Podľa údajov kalifornského ministerstva školstva bola na adrese domu registrovaná súkromná škola, ktorej bol Turpin riaditeľom. V minulom školskom roku viedla v záznamoch šesť študentov rôzneho veku.

Turpinovci boli podľa denníka The New York Times veľmi zadĺžení a v roku 2011 požiadali o osobný bankrot. "Pamätáme si ich ako veľmi milý pár," povedal advokát Ivan Tarhan, ktorý ich oddlženie Turpinovcov riešil. Podľa neho hovorili o deťoch veľmi pekne a matka mu povedala, že majú radi Disneyland, kam celá rodina často jazdí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy