Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šofér Juraj nafúkal takmer štyri promile. Vypil pol litra domácej hruškovice
Zdielať na

Šofér Juraj nafúkal takmer štyri promile. Vypil pol litra domácej hruškovice

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Policajti Obvodného oddelenia z Nového Mesta nad Váhom v sobotu večer zastavili a kontrolovali na ulici Klčové v Novom Meste nad Váhom Škodu Felicia, ktorú riadil 43-ročný Juraj z Trenčianskych Bohuslavíc.

Vodiča policajti vyzvali k predloženiu dokladov potrebných k vedeniu vozidla a k vykonaniu dychovej skúšky. Juraj sa dobrovoľne dychovej skúške podrobil. Výsledok dychovej skúšky bol pozitívny. Na alkoteste svietila hodnota neuveriteľných 1,90 mg/l , čo predstavuje 3,96 promile alkoholu.

Vodič si tak sadol za volant v stave, v akom by bežnému človeku išlo o život. Hodnoty okolo štyroch promile alkoholu totiž znamenajú ťažké poruchy vedomia, blúznenie, či riziko zástavy krvného obehu. Policajtom sa mal priznať, že krátko pred jazdou vypil pol litra domácej hruškovice.

Následne policajti vodiča zadržali. Po lekárskom vyšetrení ho umiestnili do policajnej cely. Juraja poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu obvinil z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Za uvedený trestný čin mu hrozil až ročný pobyt vo väzení, ani on napokon za mreže neputuje. Za jazdu so štyrmi promile si od sudkyne vyslúžil trest odňatia slobody na 4 mesiace s podmienečným odkladom na tri roky a zákaz šoférovania na päť rokov.

Jazdil pod vplyvom alkoholu. Autom skončil vo dvore rodinného domu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy