Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zatkla Ivana Katrinca, ktorý tvrdil, že nehodu v Hejciach nezavinil pilot
Zdielať na

Polícia zatkla Ivana Katrinca, ktorý tvrdil, že nehodu v Hejciach nezavinil pilot

Archívne video

BRATISLAVA / Polícia zadržala Ivana Katrinca, ktorý tvrdil, že nehoda v Hejciach nebola nehodou. Známy je aj z prípadu bývalého poslanca Vladimíra Jánoša. V kauze zastupoval jeho manželku. Informáciu televízii JOJ potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar.

Podľa informácií televízie JOJ Ivana Katrinca zadržala NAKA a je obvinený z vydierania. Vyšetrovateľ dal podnet na vzatie obvineného do väzby, o ktorej by súd mal rozhodovať v najbližších dňoch.

"Pokiaľ viem, tak ešte v piatok bola uskutočnená zaisťovacia akcia, kde došlo k zadržaniu viacerých osôb, medzi ktorými by mal byť aj Ivan K. Malo by ísť o trestný čin vydierania," uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

Ivan Katrinec v novembri 2016 tvrdil, že skutočná príčina nehody vojenského lietadla AN-24, ktoré havarovalo pri maďarskej obci Hejce, bola zamlčaná. Katrinec tvrdí, že uznesenie vojenskej obvodnej prokuratúry v Prešove k nehode vychádzalo z neúplných a čiastočne nepravdivých informácií. Za haváriou lietadla je podľa neho zlyhanie techniky a nie chyba pilota. "Niekto prestal mlčať," uviedol v roku 2016 Katrinec. Prokuratúru požiadal vtedy o odtajnenie spisu.

Ivan Katrinec na tlačovej konferencii, ktorú zvolal, dostatočne nevysvetlil, odkiaľ získal záznamy a či sú pravé. Hoci žiadal o odtajnenie spisu, zostal utajený. ​

Spis zostal utajený, pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy