Skoro jasno
15°
Bratislava
Chlapec (12) zachránil život topiacim sa kamarátom. Sám boj s vodou prehral
Zdielať na

Chlapec (12) zachránil život topiacim sa kamarátom. Sám boj s vodou prehral

Archívna reportáž

BEESTON / Priateľský školák sa stal hrdinom po obetavom čine, ktorý ho stál život. Keď začul, ako jeho dvaja kamaráti volajú z vody o pomoc, ani chvíľu neváhal a skočil za nimi. Zachránil ich, on sám sa ale z vody už nedostal.

Owen Jenkins, 12-ročný chlapec z mestečka v Anglicku, sa rýchlo vyzliekol a skočil bez váhania do vody, keď začul volanie o pomoc svojich rovesníkov Jorgie Meyersa a Chelsey Holroyd, píše portál Daily Mail. Tí sa najprv len rozhodli prejsť v plytšej vode, keď ich zrazu prúd vody stiahol a napriek ich snahe dostať sa von, dno pod nohami bolo hlbšie a hlbšie. Začali panikáriť, voda ich ťahal a Jorgie nevedel plávať. "Zakričal som na Owena, aby nám pomohol, že sa topíme," hovorí Jorgie Meyers.

Chlapec jeho volanie vypočul a okamžite išiel kamarátov zachrániť. Najprv chytil Jorgieho, položil ho na chrbát a ťahal smerom k brehu. Potom skočil späť  do vody a chytil Chelseu, ktorú tiež "hodil" smerom k brehu, odkiaľ sa už dokázala dostať na pevninu. Zachránení kamaráti sa ale následne stali svedkami tragédie, keď Owena stiahol prúd, ktorý už nedokázal poraziť. Zakričal len na ďalšiu kamarátku na brehu, aby Chelsee pomohla. Potom zmizol pod hladinou.

Deti okamžite zavolali pomoc a rozbehlo sa veľké pátranie. Záchranári našli o 4 hodiny, žiaľ, už len Owenovo bezduché telo, chlapec sa utopil. To potvrdila aj pitva. Polícia po tragédii varovala všetkých pred vstupovaním do riek, ktorých prúdy môžu byť zradné.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy