Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia začala bojovať proti hoaxom. Na spoluprácu vyzýva ľudí
Zdielať na

Polícia začala bojovať proti hoaxom. Na spoluprácu vyzýva ľudí

BRATISLAVA / Polícia začala bojovať proti takzvaným hoaxom, a teda proti konšpiráciám a nepravdám na sociálnych sieťach. Policajný prezident Tibor Gašpar vyzýva v tejto súvislosti verejnosť na spoluprácu.

Policajný prezident Gašpar sa chce podnetmi ľudí, ktoré sa budú týkať najmä správ súvisiacich s bezpečnosťou, zaoberať vo svojej rubrike na sociálnej sieti.

Ako príklad uviedol poplašnú správu o stratenej peňaženke a následne plánovanej teroristickej hrozbe na bratislavských vianočných trhoch, ktorú polícia v decembri dementovala. "Tento príbeh sme vysvetlili, že koluje už zhruba tri roky a objavuje sa pred Vianocami na sociálnych sieťach. Ide s najväčšou pravdepodobnosťou o nepravdivý príbeh, pretože sa nám nepodarilo pri previerkach dopracovať k osobe, ktorá by ho zažila reálne. Pokiaľ by obsah takýchto správ bol naplnením skutkovej podstaty trestného činu šírenia poplašnej správy, tak sa budeme snažiť vyhľadať autora takejto správy, a samozrejme ho aj trestne stíhať," uviedol Gašpar. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy