Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pri vážnej nehode sa dostal po náraze za volant auta mladý jeleň
Zdielať na

Pri vážnej nehode sa dostal po náraze za volant auta mladý jeleň

STARÁ ĽUBOVŇA / Bol to iba zlomok jednej jedinej sekundy a na mieste vodiča sedela za volantom vyplašená lesná zver. Jelenie mláďa navyše ťažko zranilo 54 ročného šoféra. Nehoda sa stala za Starou Ľubovňou v smere na Poprad.Poľovný hospodár nikdy nič podobné nevidel.

Na takú dramatickú a neobvyklú  zrážku s lesnou zverou si nepamätajú nielen policajti či hasiči, ale ani poľovníci. "To sa u nás ešte nestalo, aby jelenča sa cez okno do auta dostalo," hovorí Vladimír Tomko, hospodár Poľovníckeho zväzu Hniezdne. Vyplašená zver prebehovala cez hlavnú cestu, najskôr narazila do jedného auta, od neho potom letela priamo na sedadlo vodiča v druhom vozidle. Neveriacky krútili hlavami všetci, ktorí jelenča v aute zbadali. Sedelo priamo za volantom. "Malo približné 40 kíl a  musel to byť riadny náraz, keď berieme do úvahy jeho váhu a rýchlosť auta," povedal Tomko.

Pohľad do osobného auta nebol príjemný a dobré správy neprišli ani od záchranárov. Vodič auta, 54-ročný František, v ňom zostal zakliesnený. A po nepríjemnej zrážke je vážne zranený. "Vodič mal vážne poranenú hlavu a mal aj iné zranenia na celom tele, záchranka ho odviezla do nemocnice v Starej Ľubovni," opísala situáciu Alena Lacyková Krčová, hovorkyňa OSSR.

František sa viezol v aute s manželkou, tá skončila v nemocnici tiež s ľahšími zraneniami. Rovnako ľahko sa zranila aj 25-ročná žena, ktorej vozidlo schytalo náraz ako prvé. Mnohí šoféri zostali pri pohľade na nehodu vydesení a vôbec si nevedeli predstaviť takú nebezpečnú zrážku. Poľovníci varujú, ze pred lesnou zverou sa treba mať na cestách na pozore stále. "To je nielen cez ruju, zver proste migruje stále," varoval poľovník Tomko.

Pozrite si archívnu reportáž o inej nehode zapríčinenej stretom s lesnou zverou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy