Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Veľká razia v troch domoch, môže ísť o gang zneužívajúci ľudí na žobranie
Zdielať na

Veľká razia v troch domoch, môže ísť o gang zneužívajúci ľudí na žobranie

VEĽKÉ TERIAKOVCE / V obci v okrese Rimavská Sobota vykonávali policajti v piatok od skorých ranných hodín raziu vo viacerých rodinných domoch. Prehľadávali aj okolité prístavby a autá. Išlo o príslušníkov Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii a Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru. Akcia bola zameraná na odhalenie obvinených osôb z obchodovania s ľuďmi.

Polícia prehľadávala niekoľko hodín obývané domy, ale aj ich prístavby a autá. Podľa zistení TV JOJ práve v prístavbách bývali bezdomovci, ktorých zrejme vyvážali do zahraničia na žobranie. Dvoch z nich policajti zobrali, jeden muž bol na vozíčku, druhý nemal nohu. Nie je zatiaľ jasné, koľko osôb predviedli spomedzi podozrivých.

Následne ešte policajti spravili prehliadku rozostavaného domu pripomínajúceho kaštieľ, kde boli až do poludnia. Cieľom zásahu bolo s najväčšou pravdepodobnosťou rozbiť organizovanú skupinu zameranú na zneužívanie ľudí za účelom zisku zo žobrania. Miestna obyvateľka štábu TV JOJ povedala, že v domoch vídala rôznych bezdomovcov, aj fyzicky postihnutých, ktorí ale neboli miestni.

Viac sa dozviete v KRIMI na TV JOJ o 19:00.

Pozrite si archívnu reportáž o inej razii z poslednej doby:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy