Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pre päť eur musí zaplatiť neuveriteľných 400 inak mu hrozí väzenie
Zdielať na

Pre päť eur musí zaplatiť neuveriteľných 400 inak mu hrozí väzenie

NOVÁ DUBNICA / Starší pán z Novej Dubnice sa pre päť eur dostal pred súd. Tú totiž dal policajtovi na dopravnom inšpektoráte, aby jeho vec takpovediac vybavil rýchlejšie. Tento úplatok ho vyšiel pomerne draho.

Muž ktorý mal podplácať sa na treste dohodol, túto dohodu o vine a treste súd schválil. Pán Milan z Novej Dubnice sa pred súdom takto ocitol prvý krát. Všetko pre neuveriteľných 5 eur, ktoré dal policajtovi na dopravnom inšpektoráte pri prepise auta. Toho už vtedy zrejme sledovala polícia. "V našom štáte je to asi protiprávne, ale všade inde sa to používa," hovorí odsúdený pán Milan.

Za svoj neuvážený krok musí zaplatiť, pre 5 eur príde o ďalšie 4 stovky. Takýto peňažný trest ho čaká v rozsudku. V prípade, ak by nezaplatil, náhradným trestom sú 2 mesiace vo väzení. Šesťdesiatštyri ročný pán Milan podplácal policajta ktorý je verejným činiteľom. Pred pojednávaním neskrýval rozčarovanie, no hoci išlo o takpovediac smiešnu bankovku, svoju chybu si uznal: "Ja som žil poctivo celý život a pre takúto kravinu. Je mi to ľúto," skonštatoval na záver pán Milan.

Muž, ktorý uplácal je v tomto prípade už tretím odsúdeným. Policajt, ktorý úplatky prijímal, na svoj trest ešte len čaká.

Polícia riešila korupciu za 30 tisíc a podplácanie v školstve v polovici tohto roka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy