Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chceli by ste Supermana, Batmana alebo Transformera? Pozor, nejde o filmy
Zdielať na

Chceli by ste Supermana, Batmana alebo Transformera? Pozor, nejde o filmy

POĽSKO / Superman, Batman, Transformers, či Youtube – toto nie sú názvy známych filmov a sociálnych sietí, ale kódové označenie, pod ktorým predávali výrobcovia nebezpečné drogy. Počas zásahu policajti zadržali viac ako 25 tisíc tabletiek extázy.

Skupinu mužov, ktorá do obehu vypúšťala podomácky vyrobené drogy s originálnymi názvami, polícia dlhšiu dobu sledovala. "Dvaja muži a jedna žena produkovali v pivničných priestoroch tabletky extázy, ktoré niesli interné kódové označenie Superman, Batman alebo Youtube a takto ich predávali klientom," vysvetľuje vyšetrovateľka Elzbieta Znachowska.

Počas policajného zásahu jeden z policajtov použil služobnú zbraň a jedného z obvinených poranil do nohy. Záchranári ho previezli do nemocnice, no je mimo ohrozenia života. Zvyšní dvaja podozriví sú v cele policajného zaistenia. Pri zásahu policajti odhalili tabletky a substancie, ktoré majú na čiernom trhu hodnotu  65 tisíc eur. "Na mieste sme odhalili 25 tisíc jednorázových dávok extázy a približne 3 kilogramy substancie MDMA, ktorá mala slúžiť na ďalšiu výrobu drog," dodáva Znachowska. "Už len to, že sme pri domových prehliadkach našli zakázané látky je dôvodom na vznesenie obvinenia. Preto sme ich umiestnili do cely policajného zaistenia a obvinili z nelegálneho obchodovania s drogami," upresňuje hovorca poľskej polície Dawid Wietrzyk.

noviny.sk

​Muži sa v cele policajného zaistenia priznali a spolupracovali. Počas vyšetrovania sa ale objavili informácie o tom, že môžu mať na svedomí ďalšie trestné činy. "Ešte stále skúmame podrobne celý prípad, a je možné, že sa právna kvalifikácia činu rozšíri. Už teraz im však hrozí až 15-ročný trest," dodáva Wietrzyk.

Vynaliezavosť dílerov nepozná hranice. Namiesto predaja náhradných dielov, predávali zakázané látky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy